Sota el nom ‘Ostres, Xarel.lo
Penedès!’, el Consell Regulador de la DO Penedès i els productors d’ostres del
Delta de l’Ebre, van presentar ahir divendres, en el marc de la Mostra de Vins i Caves de
Catalunya, que es celebra fins dilluns al costat de l’Arc de Triomf de Barcelona,
una nova proposta gastronòmica pels propers mesos de novembre a abril. Es maridarà
els vins de xarel.lo de la DO Penedès amb les ostres del Delta de l’Ebre. Des
del Consell Regulador de la DO Penedès s’ha anunciat aquest esdevenint com “un
maridatge” de luxe i a la vegada, “una eina de promoció per donar a conèixer
aquests excel.lents productes elaborats a Catalunya”. Segons paraules del president
del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès, Josep Maria Albet i
Noya, “la combinació d’aquests dos productes de qualitat, esdevé un encert, ja
que les notes cítriques, els tocs salins, la frescor en boca i la complexitat
que la varietat xarel.lo atorga als vins es complementa a la perfecció amb les
ostres, esdevenint un maridatge gairebé perfecte, que de ben segur es convertirà
en un excel·lent reclam pels restaurants que s’hi adhereixin”. Quant a la Federació
de productors de mol.luscs del Delta de l’Ebre, que també participa en aquesta
iniciativa, el seu gerent, Gerard Bonet, va voler destacar també durant la presentació d'aquesta campanya la”
importància” que aquesta iniciativa tindrà pels productors d’ostres del Delta,
ja que “permetrà fomentar el coneixement i el consum de les nostres ostres
entre els consumidors, d’una manera diferent i molt atractiva”. Meritxell
Falgueras, sumiller i prescriptora barcelonina, afirma que “aquesta proposta és un encert,
ja que l'acidesa cítrica del xarel·lo amb la textura de l'ostra brilla per
donar pas a una experiència gastronòmica que ens parla de salinitat i frescor,
i ens permet degustar la vida amb molt de gust!”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada