El conseller d’Agricultura,
Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat
de la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de
Barcelona, Sònia Recasens, i del director general de l’Incavi, Jordi Bort, ha
inaugurat aquesta tarda a Barcelona la 32 edició de la Mostra de Vins i Caves
de Catalunya, que estarà oberta fins al dia 24, coincidint amb les Festes de la
Mercè. En aquesta edició, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació
i Medi Natural (DAAM), a través de l’Incavi, ha volgut donar “un gir” a la
Mostra i per aquest motiu ha preparat diverses novetats, la principal de les
quals és el nou espai destinat al certamen: la Mostra no es fa al Moll de la
Fusta, com era tradicional en els darrers anys, sinó al passeig Lluís Companys,
al costat de l’Arc del Triomf, amb el lema “Els vins catalans triomfen!”. A
més, enguany la Mostra té la presència de 61 cellers (quasi un 13% més que
l’any passat), a més d’ampliar l’oferta d’activitats. La Mostra és una fira “amb
una gran tradición” que “vol promoure el coneixement per part dels ciutadans de
les excel·lències dels vins catalans amb Denominació d’Origen (DO)”. Així, com
l’any passat, “la Mostra s’ha marcat com a objectiu donar a conèixer i
promocionar la diversitat i la qualitat dels vins i caves catalans a través de
les DO, que estan representades per espais on s’expliquen les seves
singularitats i es donen a conèixer les seves rutes enoturístiques”. A més,
s’incorpora una sala de tast per oferir cursos d’iniciació al tast, i es manté
la possibilitat de vendre els productes dels cellers a la Botiga o Celler de la
Mostra. Una altra novetat és un nou espai, en format de carpa independent, amb
el nom Espai Selecció de Vins de la Mostra, destinat a degustar els millors
vins dels celler participants en la fira, amb un sistema de pagament i de
degustacions diferent al dels estands. En aquest espai especial es podran
degustar els vins amb uns dispensadors especials. D’altra banda, la Fundació
Futbol Club Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Alícia, està present a
la Mostra, per primera vegada, amb l’espai “Som el que mengem”, per difondre
els hàbits saludables en l’alimentació. Una altra característica que presenta
la Mostra de Vins i Caves és la utilització de copes de la marca Riedel per fer
les degustacions, com ja es va fer en l’edició de l’any 2011, “apostant així
per la qualitat d’aquestes copes”.
La Mostra de Vins i Caves és una de les fires populars “més
consolidades i amb una gran afluència de públic, principalment barcelonins i
turistes, que s’acosten al certamen per descobrir els vins i caves de les DO
catalanes. És un gran aparador dels nous productes i, sobretot, una manera de
donar a conèixer la cultura del vi a la ciutat de Barcelona”. La tasca
realitzada pel Departament d’Agricultura i l’Incavi, amb la col·laboració de
tot el sector vitivinícola català, ha tingut “una clara repercussió popular” en
aquests més de sis lustres d’existència del certamen, ja que “molts ciutadans
han trobat en la Mostra diversos aspectes interessants per assistir-hi”. Segons
la Generalitat, “gràcies a la feina feta durant aquest temps, la Mostra s’ha
convertit en un referent per a aquest sector vitivinícola, per tal de
promocionar els seus productes a la ciutat de Barcelona, esdevenint un magnífic
aparador de la riquesa del nostre país pel que fa als vins i caves”. S’afegeix
que “així, tots els barcelonins i els visitants provinents d’altres llocs de
Catalunya o de fora tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà una oferta
comercial de primera categoria en el marc de la festa major barcelonina, en un
espai idoni per fer la divulgació dels vins i caves catalans”. Un dels
objectius del DAAM pel que fa a la Mostra és “diversificar les seves
activitats, tot i prestant una especial atenció al consumidor final i als
seus interessos reals”. Precisament un dels reptes pendents en la
comercialització alimentària és, segons ha dit el DAMM, "apropar l’oferta a les
necessitats del públic que consumeix el producte”. Aquest any participen
en la Mostra un total de 61 cellers, una xifra superior a la de l’any passat
(54).
Cellers participants:
AGUSTÍ TORELLÓ MATA
|
|
ALTA ALELLA
|
|
BLANCHER-CAPDEVILA PUJOL
|
|
BOLET
|
|
CAN DESCREGUT
|
|
CASTELL DEL REMEI
|
|
CÉRVOLES
|
|
CAVA JOSEP M FERRET GUASCH
|
|
CAVES CANALS & MUNNÉ
|
|
CAVES SIMÓ DE PALAU
|
|
CELLER ARCHE PAGES
|
|
CELLER CAN SAIS
|
|
EMENDIS
|
|
EMPORDALIA
|
|
FALSET MARÇÀ
|
|
JUVÉ Y CAMPS
|
|
MAS FORASTER
|
|
MAS IGNEUS
|
|
MASCARÓ
|
|
PARATÓ
|
|
SURIOL
|
|
VALLFORMOSA - CELLERS AMB ORIGEN
|
|
VEGA DE RIBES
|
|
A.VILAMAJÓ - ECOLÒGIC LHEBLAN
|
|
ABADAL
|
|
ALBET I NOYA
|
|
AVGVUSTUS
|
|
BODEGAS COSTERS DEL SIÓ
|
|
CAPITÀ VIDAL
|
|
CASTELL D'OR
|
|
CASTELL PERALADA
|
|
CAVES ANGEL GUSTÁ
|
|
CAVES GRAMONA
|
|
CAVES I VINS MASTINELL
|
|
CELLER BATEA
|
|
CELLER CARLES ANDREU
|
|
CELLER RENDÉ MASDÉU
|
|
CELLERS CAROL VALLÈS
|
|
CELLERS UNIÓ
|
|
CLOS MOGADOR
|
|
CLOS PONS
|
|
COVIDES VINYES-CELLERS
|
|
GATZARA
|
|
JEAN LEON
|
|
MARCO ABELLA
|
|
MAS BLANCH I JOVÉ
|
|
MAS RODÓ
|
|
MASET DEL LLEÓ
|
|
NADAL
|
|
PEDRO MASANA
|
|
QUIM BATLLE
|
|
ROURA
|
|
SEGURA VIUDAS
|
|
SYNERA
|
|
TORELLO
|
|
TORRES
|
|
VERMUTS MIRÓ
|
|
VILARNAU
|
|
VINICOLA DE NULLES
|
|
VINS I CAVES PORTELL
|
Empreses participants:
§ Betara SL | formatges ecològics artesans | Perafita (Osona)
§ Formatge Bauma SL | formatges | Borredà (Berguedà)
§ Formatgeria Mas Rovira SCP | formatges | Sora (Osona)
§ Tros de Sort SL | formatges artesans | Sort (Pallars Sobirà)
§ Casanovas Cansaladers | porc ecològic |Terrassa (Vallès Occidental)
§ Embotits Casolans de Planoles | Planoles (Ripollès)
§ Gori, Embotits Artesans de la Vall d’en Bas | Sant Privat d’en Bas (Garrotxa)
§ Conservas Latorre | anxoves i seitons | Barcelona
§ Forn Franquesa SL | pa de pagès i coques artesanes | Perafita (Osona)
§ Inalba SL | coca de samfaina de Balaguer | Balaguer (La Noguera)
§ Lo + Bo de Lleida SCP | coques salades i dolces, panadons, bescuits | Mollerussa (Pla d’Urgell)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada