dissabte, 22 de setembre de 2012

Vilarnau s'alia amb Manel Pla en una didàctica festa de la verema




Les caves Vilarnau d'Espiells (González Byass), on aquests dies es pengen quadres d'una nova mostra artística, van reeditar ahir a la nit la seva informal i didàctica festa de la verema, on va destacar com a fet singular el tast, a més de vins, d'un parell de  mostos en l'inici del procès de fermentació. Es va servir una parellada amb 150 grams de sucre per litre i un xarop d'un cabernet sauvignon de Pacs (250 grams de sucre). Aquests mostos es van maridar amb dues tapes creades per a l'ocasió pel sumiller Manel Pla Vilanova, propietari del grup Jardí d'Igualada. Pla també es va encarregar de preparar el sopar-buffet i servir vins de tots els cellers del grup González Byass: Finca Moncloa, Finca Constancia, Beronia, Viñas del Vero i, òbviament, els caves de Vilarnau i els finos i Néctar (pedro ximénez) de González Byass. Tampoc hi va faltar, tot i les reticències públiques de l'exvicepresident de Freixenet, Manuel Duran, ni la ginebra The London nº 1 ni el rom Flor de Caña de Managua. Em va agradar força el Mazuelo del celler de la Rioja Beronia i el Shyra de Viñas del Vero, del Somontano, un vi que recorda els del Roïna, com encertadament va remarcar Manel Pla.
El gerent de Vilarnau, l'enòleg Damià Demàs, i la directora tècnica del celler, l'enòloga Eva Plazas, van oferir una visita "light" al celler i van remarcar la notable caiguda de la producció a causa de la sequera. Van iniciar la verema la matinada del 14 d'agost amb la varietat chardonnay i esperen cloure aquest ràpida verema la setmana que ve amb les darreres parellades. "És un any de més feina al celler", va afirmar Damià Deàs. A la festa de la verema de Vilarnau hi van participar una setantena de persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada