Les caves Vilarnau d'Espiells (González Byass), on aquests dies es pengen quadres d'una nova mostra artística, van reeditar ahir a la nit la seva informal i didàctica festa de la verema, on va destacar com a fet singular el tast, a més de vins, d'un parell de mostos en l'inici del procès de fermentació. Es va servir una parellada amb 150 grams de sucre per litre i un xarop d'un cabernet sauvignon de Pacs (250 grams de sucre). Aquests mostos es van maridar amb dues tapes creades per a l'ocasió pel sumiller Manel Pla Vilanova, propietari del grup Jardí d'Igualada. Pla també es va encarregar de preparar el sopar-buffet i servir vins de tots els cellers del grup González Byass: Finca Moncloa, Finca Constancia, Beronia, Viñas del Vero i, òbviament, els caves de Vilarnau i els finos i Néctar (pedro ximénez) de González Byass. Tampoc hi va faltar, tot i les reticències públiques de l'exvicepresident de Freixenet, Manuel Duran, ni la ginebra The London nº 1 ni el rom Flor de Caña de Managua. Em va agradar força el Mazuelo del celler de la Rioja Beronia i el Shyra de Viñas del Vero, del Somontano, un vi que recorda els del Roïna, com encertadament va remarcar Manel Pla.
El gerent de Vilarnau, l'enòleg Damià Demàs, i la directora tècnica del celler, l'enòloga Eva Plazas, van oferir una visita "light" al celler i van remarcar la notable caiguda de la producció a causa de la sequera. Van iniciar la verema la matinada del 14 d'agost amb la varietat chardonnay i esperen cloure aquest ràpida verema la setmana que ve amb les darreres parellades. "És un any de més feina al celler", va afirmar Damià Deàs. A la festa de la verema de Vilarnau hi van participar una setantena de persones.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada