dimecres, 19 de setembre del 2012

Duran ("veritable" cofundador de la Setmana del Cava), el cava i els gintònics

Manuel Duran, exvicepresident de Freixenet, no deixa de polemitzar sobre els vins "originals". i els elaborats amb varietats internacionals. Res diu, però, dels vins elaborats amb varietats autòctones fermentats amb llevats no salvatges i autòctons. Ara parla, fins i tot, de substitució del cava per gintònics. Què en penseu? A continuació us adjunto el text de Duran, sense modificar les seves faltes d'ortografia ni de redacció, fet arran la seva assistència ahir al vespre a la presentació de la Setmana del Cava:

 Vaig ser a la presentación de la Setmana del Cava (sóc  un dels veritables fundadors juntament amb Agustí Torelló y Josep Lluis Gramona) i em va sorpendre que no s’hagués aprofitat l’oportunitat per parlar de la necessitat d’adaptar als temps actuals la Denominació Cava be com la dels altres vins catalans, quan els consumidors no volen imitacions si no vins originals.
La normativa actual del Cava no és legal, tal com vaig escriure fa ja bastant temps i ningú ho va posar en dubte. Durant el primer semestre  la seva venda va caure a Espanya un 0,3% en volum i un 10,7% en valor. Això no es pot atribuir a la crisi econòmica tal com va dir el Conceller i el Sr. Garcia, ja que ha estat sustituit pel Gin-tonic que és més car.
Fins i tot Vilarnau ofereix gin-tonic después de la visita al celler…  
Que s’èspera per actualitsar les DO?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada