dimarts, 4 de juny del 2013

Uns 40 cellers a una Reus Viu el Vi on es presentaran més de 150 vins


La Reus Viu el Vi 2013 arrencarà el proper divendres 7 de juny a la plaça de la Llibertat repetint les xifres de participants de l’edició anterior. Seran prop de 40 cellers, els més representatius de les Denominacions d’Origen de la Cambra (Conca de Barberà, Montsant, Priorat i Terra Alta en la seva totalitat, i Catalunya i Tarragona de manera parcial). En global es presentaran més de 150 vins, que podran tastar i comprar els visitants en el total d’estands.  La mecànica de la Reus Viu el Vi serà idèntica a la d’edicions anteriors. El visitant podrà adquirir el pack a un preu de 12 euros que inclourà la copa, els cinc tastos de vi, la bossa de transport i el catàleg del certamen. De manera opcional els qui ho vulguin podran adquirir la copa de la marca RIEDEL que tindrà un cost addicional de dos euros. Com cada any l’adquisició del pack donarà dret a emplenar l’anomenada “Rosa dels Vins” situada a la contraportada del catàleg. Com ha succeït durant els últims anys, els visitants hi trobaran una rosa de Reus. La juguesca consisteix en omplir cada pètal (cinc en total) amb un adhesiu de les sis Denominacions d’Origen. Un cop emplenada podran recollir el barret oficial d’aquesta edició de la Reus Viu el Vi.
            La part central del recinte firal l’ocuparà la zona gastronòmica amb la presència de dotze estands on hi seran representades algunes de les firmes més importants del sector a casa nostra. Com sempre l’oferta vindrà marcada per la qualitat, amb propostes elaborades en bona part amb productes característics del territori. D’aquesta manera es pretén tancar el cercle d’una oferta com la dels nostres vins amb productes alimentaris referents dels PLQ (Productes Locals de Qualitat) més característics del territori. Destacar també, en aquesta zona i per segon any consecutiu, l’anomenat corner Ganxet Pintxo. L’èxit de la celebrada ruta de tapes de Reus, organitzada també per la Cambra, ens ha decidit a projectar aquesta marca a l’altre gran esdeveniment que promou la corporació amb la creació d’aquest espai que ocuparan tres dels establiments guanyadors de l’edició 2012 com són Restaurant 148, Cullerades Gastrobar i Kubic.
            Una de les novetats d’enguany serà la programació musical que s’oferirà en el mateix recinte de la fira, en l’espai que ocuparà “L’Escenari” del certamen. Cada dia hi actuarà una formació jazzística de casa nostra, reivindicant d’aquesta manera els músics de la terra. Jorge Varela Trio, Ivan Sáez Quartet i Gerard Marsal Grup seran els encarregats d’aquest maridatge musical. L’activitat a l’Escenari començarà el divendres 7 a les 7 amb el Tast de Vins de Joves per a Joves, la Disco Wine Rave dirigida per Miguel Figini i amb el DJ i productor musical reusenc Marc C. Griso. Una de les incorporacions a l’equip de la fira en aquest cinquè aniversari ha estat la del viticultor René Barbier que ocupa la presidència del comitè organitzador. La figura de Barbier és cabdal per entendre la projecció del sector vinícola d’aquestes comarques. Per això des del comitè executiu de la Cambra s’ha volgut reconèixer la seva trajectòria honorant-lo amb la invitació a presidir la inauguració de la fira. L’acte es realitzarà el divendres 7 a tres quarts de nou del vespre i també hi assistiran els padrins del certamen d’enguany, els Gegants Indis, protagonistes del cartell d’aquesta edició.
            Pel que fa a les previsions d’assistència i venda, l’organització té com a referència la xifra assolida l’any passat: 10.115 pacs venuts, 50.575 tastos de vi servits i 28.543 degustacions de menjar despatxades en un volum global d’uns 50.000 visitants. “És molt difícil superar aquestes xifres atenent les dimensions de l’espai firal i la capacitat de donar resposta a l’altíssima demanda que es registra”, afirma l’organització. En aquest sentit, “l’objectiu, clarament, és poder mantenir aquest volum el que demostraria la plena consolidació del certamen com un referent en el seu àmbit. Una de les característiques que més valoren els expositors de Reus Viu el Vi és l’atenció que se’ls dispensa des de l’organització. Una realitat que enguany s’ha vist reforçada amb l’increment del retorn del tast del vi. Si fins ara els cellers recuperaven 0,30 cèntims de cada tast, la xifra s’ha incrementat als 0,50 cèntims, el que suposa un increment superior al 60%. D’aquesta manera la Reus Viu el Vi  és una de les fires de Catalunya on més es retorna per cada tast al celler, segons l’organització.
            Quan l’any 2009 va arrencar la Reus Viu el Vi l’objectiu de l’organització era convertir la fira en un gran operatiu de promoció global de la ciutat. Durant aquests anys s’han realitzat diverses accions en aquest sentit que han permès rubricar aquesta voluntat. Enguany s’ha assoleix una nova fita amb la promoció conjunta que per primera vegada a la història realitzen els hotels de la ciutat. Un pack valorat en 35 euros i que inclou una nit d’hotel, l’entrada a la fira i l’accés a l’exposició de Marià Fortuny, al Gaudí Centre, al pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata i al saló REUSPORT de fira Reus. Els hotels que participen en aquesta acció són NH Ciutat de Reus, Gaudí, Brea’s Hotel i Hostal Ollé.
Enguany la Reus Viu el Vi recupera el tast paral·lel a la fira que ja vam programar durant la primera edició. Concretament es tracta d’un Curs exprés de tast de vins que es realitzarà  amb la col·laboració de Vidirecte.cat. Serà el dissabte dia 8 a les 8 del vespre a les instal·lacions del Museu d’Art i Història, a la mateixa plaça de la Llibertat. El tast té un cost de 3 euros i cal formalitzar la inscripció al mateix estand d’informació de la fira.
Enguany s’han realitzat dos actes previs a la fira. Han estat els tastos de vi i música que han comptat amb la col·laboració de la DO Tarragona. Dues sessions de tast realitzades al Museu de Reus i que s’han acompanyat de música en directe, la de dues formacions jazzístiques locals. També s’ha programat la jornada tècnica sobre els nous Impostos Especials. Un acte realitzat en col·laboració amb la Consultoria Rius & Rius.
Amb posterioritat a la fira, concretament el proper divendres 21 de juny, es realitzarà l’acte de cloenda d’aquesta Reus Viu el Vi. Serà als jardins de l’Estació Enològica amb l’espectacle ‘La DO Catalunya surt a escena’ i on els assistents podran gaudir d’un insòlita proposta de tast ‘teatral’. Per assistir aquest acte cal invitació.
            La Reus Viu el Vi és una iniciativa de la Cambra, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i el patrocini de Multiópticas Teixidó. També hi donen suport les sis denominacions d’origen de l’àmbit territorial de la corporació –Catalunya, Conca de Barberà, Montsant, priorat, Tarragona i Terra Alta-, la Diputació de Tarragona, l’INCAVI, Reus Promoció, Unió de Botiguers de Reus, Tomb de Reus, l’Associació País del Vi i la consultora Rius & Rius.

LLISTAT DE PARTICIPANTS
(Cal tenir en compte que hi ha diversos cellers que participen amb més d’una DO)

DO TARRAGONA
MAS DEL BOTÓ
CELLERS UNIÓ
BOLZANO I TONEL REAL
URV
VERMUTS MIRÓ
SOM I SEREM

DO CONCA DE BARBERÀ
SANSTRAVÉ
CELLER JOSEP FORASTER
CARLES ANDREU

DOQ PRIORAT
CELLERS UNIÓ
CELLERS NOGUERALS
CELLER MAS DOIX
CELLER SABATÉ
CASA GRAN DEL SIURANA
VEGA ESCAL
HEREDAD MESTRAL
AYRES DE ESCAL
CELLER TANE
CELLER CLOS GALENA
CELLER CAPAFONS OSSÓ

DO MONTSANT
CELLERS NOGUERALS
CELLERS CAPAFONS OSSÓ
VINA TERRERS
AGRÍCOLA FALSET MARÇÀ
CELLERS UNIÓ
CELLER TERRA I VINS
CINGLES BLAUS
ANGUERA DOMENECH
VINAIO
MAS DE LES VINYES

DO CATALUNYA
CELLERS UNIÓ
CASTILLO DE SOLISTICIO
DO TERRA ALTA
CELLERS UNIÓ
CELLER BATEA
CELLER LA BOLLIDORA
CELLER MAIJÓ
BERNAVÍ
GOLF MEDAL PLAY
ALTAVINS VITICULTORS

DO CAVA
CAVA REVERTÉ

ESTABLIMENTS GASTRONÒMICS
MANTAKAU – FORN SISTARÉ
DANIEL SALINAS
BOU DE REUS
RESTAURANT ROFES
FORN DOMINGO PELLICÉ
FLECA FLAQUÉ
KUBIC
CASA CIURANA
RESTAURANT 158
CULLERADES GASTROBAR
CAL SENDRA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada