La Reus Viu el Vi 2013
arrencarà el proper divendres 7 de juny a la plaça de la Llibertat repetint les
xifres de participants de l’edició anterior. Seran prop de 40 cellers, els més
representatius de les Denominacions d’Origen de la Cambra (Conca de Barberà,
Montsant, Priorat i Terra Alta en la seva totalitat, i Catalunya i Tarragona de
manera parcial). En global es presentaran més de 150 vins, que podran tastar i
comprar els visitants en el total d’estands. La mecànica de la Reus Viu el Vi serà idèntica
a la d’edicions anteriors. El visitant podrà adquirir el pack a un preu de 12
euros que inclourà la copa, els cinc tastos de vi, la bossa de transport i el
catàleg del certamen. De manera opcional els qui ho vulguin podran adquirir la
copa de la marca RIEDEL que tindrà un cost addicional de dos euros. Com cada
any l’adquisició del pack donarà dret a emplenar l’anomenada “Rosa dels Vins”
situada a la contraportada del catàleg. Com ha succeït durant els últims anys,
els visitants hi trobaran una rosa de Reus. La juguesca consisteix en omplir
cada pètal (cinc en total) amb un adhesiu de les sis Denominacions d’Origen. Un
cop emplenada podran recollir el barret oficial d’aquesta edició de la Reus Viu
el Vi.
La part central del recinte firal
l’ocuparà la zona gastronòmica amb la presència de dotze estands on hi seran
representades algunes de les firmes més importants del sector a casa nostra.
Com sempre l’oferta vindrà marcada per la qualitat, amb propostes elaborades en
bona part amb productes característics del territori. D’aquesta manera es
pretén tancar el cercle d’una oferta com la dels nostres vins amb productes
alimentaris referents dels PLQ (Productes Locals de Qualitat) més característics
del territori. Destacar també, en aquesta zona i per segon any consecutiu,
l’anomenat corner Ganxet Pintxo. L’èxit de la celebrada ruta de tapes de Reus,
organitzada també per la Cambra, ens ha decidit a projectar aquesta marca a
l’altre gran esdeveniment que promou la corporació amb la creació d’aquest
espai que ocuparan tres dels establiments guanyadors de l’edició 2012 com són
Restaurant 148, Cullerades Gastrobar i Kubic.
Una de les novetats d’enguany serà
la programació musical que s’oferirà en el mateix recinte de la fira, en
l’espai que ocuparà “L’Escenari” del certamen. Cada dia hi actuarà una formació
jazzística de casa nostra, reivindicant d’aquesta manera els músics de la
terra. Jorge Varela Trio, Ivan Sáez Quartet i Gerard Marsal Grup seran els
encarregats d’aquest maridatge musical. L’activitat a l’Escenari començarà el
divendres 7 a
les 7 amb el Tast de Vins de Joves per a Joves, la Disco Wine Rave dirigida per
Miguel Figini i amb el DJ i productor musical reusenc Marc C. Griso. Una de les
incorporacions a l’equip de la fira en aquest cinquè aniversari ha estat la del
viticultor René Barbier que ocupa la presidència del comitè organitzador. La
figura de Barbier és cabdal per entendre la projecció del sector vinícola
d’aquestes comarques. Per això des del comitè executiu de la Cambra s’ha volgut
reconèixer la seva trajectòria honorant-lo amb la invitació a presidir la
inauguració de la fira. L’acte es realitzarà el divendres 7 a tres quarts de nou del
vespre i també hi assistiran els padrins del certamen d’enguany, els Gegants
Indis, protagonistes del cartell d’aquesta edició.
Pel que fa a les previsions
d’assistència i venda, l’organització té com a referència la xifra assolida
l’any passat: 10.115 pacs venuts, 50.575 tastos de vi servits i 28.543
degustacions de menjar despatxades en un volum global d’uns 50.000 visitants. “És
molt difícil superar aquestes xifres atenent les dimensions de l’espai firal i
la capacitat de donar resposta a l’altíssima demanda que es registra”, afirma l’organització.
En aquest sentit, “l’objectiu, clarament, és poder mantenir aquest volum el que
demostraria la plena consolidació del certamen com un referent en el seu àmbit.
Una de les característiques que més valoren els expositors de Reus Viu el Vi és
l’atenció que se’ls dispensa des de l’organització. Una realitat que enguany
s’ha vist reforçada amb l’increment del retorn del tast del vi. Si fins ara els
cellers recuperaven 0,30 cèntims de cada tast, la xifra s’ha incrementat als
0,50 cèntims, el que suposa un increment superior al 60%. D’aquesta manera la Reus
Viu el Vi és una de les fires de
Catalunya on més es retorna per cada tast al celler, segons l’organització.
Quan l’any 2009 va arrencar la Reus Viu
el Vi l’objectiu de l’organització era convertir la fira en un gran operatiu de
promoció global de la ciutat. Durant aquests anys s’han realitzat diverses
accions en aquest sentit que han permès rubricar aquesta voluntat. Enguany s’ha
assoleix una nova fita amb la promoció conjunta que per primera vegada a la
història realitzen els hotels de la ciutat. Un pack valorat en 35 euros i que
inclou una nit d’hotel, l’entrada a la fira i l’accés a l’exposició de Marià
Fortuny, al Gaudí Centre, al pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata i
al saló REUSPORT de fira Reus. Els hotels que participen en aquesta acció són
NH Ciutat de Reus, Gaudí, Brea’s Hotel i Hostal Ollé.
Enguany la Reus Viu
el Vi recupera el tast paral·lel a la fira que ja vam programar durant la
primera edició. Concretament es tracta d’un Curs exprés de tast de vins que es realitzarà
amb la col·laboració de Vidirecte.cat.
Serà el dissabte dia 8 a
les 8 del vespre a les instal·lacions del Museu d’Art i Història, a la mateixa
plaça de la Llibertat. El tast té un cost de 3 euros i cal formalitzar la
inscripció al mateix estand d’informació de la fira.
Enguany s’han
realitzat dos actes previs a la fira. Han estat els tastos de vi i música que
han comptat amb la col·laboració de la DO Tarragona. Dues sessions de tast
realitzades al Museu de Reus i que s’han acompanyat de música en directe, la de
dues formacions jazzístiques locals. També s’ha programat la jornada tècnica
sobre els nous Impostos Especials. Un acte realitzat en col·laboració amb la
Consultoria Rius & Rius.
Amb posterioritat a
la fira, concretament el proper divendres 21 de juny, es realitzarà l’acte de
cloenda d’aquesta Reus Viu el Vi. Serà als jardins de l’Estació Enològica amb
l’espectacle ‘La DO Catalunya surt a escena’ i on els assistents podran gaudir
d’un insòlita proposta de tast ‘teatral’. Per assistir aquest acte cal
invitació.
La Reus Viu el Vi és una iniciativa
de la Cambra, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i el patrocini de
Multiópticas Teixidó. També hi donen suport les sis denominacions d’origen de
l’àmbit territorial de la corporació –Catalunya, Conca de Barberà, Montsant,
priorat, Tarragona i Terra Alta-, la Diputació de Tarragona, l’INCAVI, Reus
Promoció, Unió de Botiguers de Reus, Tomb de Reus, l’Associació País del Vi i
la consultora Rius & Rius.
LLISTAT DE PARTICIPANTS
(Cal tenir en compte que hi ha diversos
cellers que participen amb més d’una DO)
DO TARRAGONA
MAS DEL BOTÓ
CELLERS UNIÓ
BOLZANO I TONEL REAL
URV
VERMUTS MIRÓ
SOM I SEREM
DO CONCA DE BARBERÀ
SANSTRAVÉ
CELLER JOSEP FORASTER
CARLES ANDREU
DOQ PRIORAT
CELLERS UNIÓ
CELLERS NOGUERALS
CELLER MAS DOIX
CELLER SABATÉ
CASA GRAN DEL SIURANA
VEGA ESCAL
HEREDAD MESTRAL
AYRES DE ESCAL
CELLER TANE
CELLER CLOS GALENA
CELLER CAPAFONS OSSÓ
DO MONTSANT
CELLERS NOGUERALS
CELLERS CAPAFONS OSSÓ
VINA TERRERS
AGRÍCOLA FALSET MARÇÀ
CELLERS UNIÓ
CELLER TERRA I VINS
CINGLES BLAUS
ANGUERA DOMENECH
VINAIO
MAS DE LES VINYES
DO CATALUNYA
CELLERS UNIÓ
CASTILLO DE SOLISTICIO
DO TERRA ALTA
CELLERS UNIÓ
CELLER BATEA
CELLER LA BOLLIDORA
CELLER MAIJÓ
BERNAVÍ
GOLF MEDAL PLAY
ALTAVINS VITICULTORS
DO CAVA
CAVA REVERTÉ
ESTABLIMENTS GASTRONÒMICS
MANTAKAU – FORN SISTARÉ
DANIEL SALINAS
BOU DE REUS
RESTAURANT ROFES
FORN DOMINGO PELLICÉ
FLECA FLAQUÉ
KUBIC
CASA CIURANA
RESTAURANT 158
CULLERADES GASTROBAR
CAL SENDRA
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada