divendres, 28 de juny de 2013

Un curs de la UB a Vilafranca es presenta afirmant que “la millor forma d’entrar al món del vi són els sentits”




“La millor forma d’entrar al món del vi són els sentits”. Partint d’aquesta afirmació, aquest mes de juliol s’ofereix un curs interdisciplinari on intervinguin els cinc sentits: percepció, oïda, gust, olfacte i tacte, "els quals fan possible acostar-se als espais viscuts o somiats des d’àmbits diversos per identificar-nos amb el territori nadiu, visitat o triat i rememorar-ne les olors, recordar-ne els sabors, renous, paisatges..." Aquesta iniciativa, que s’emmarca en els cursos dels Juliols de la Universitat de Barcelona,  s’oferirà a la Capella Sant Pelegrí del Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, de Vilafranca del Penedès. Es farà del 15 al 19 de juliol (classes de 16 a 18 i de 18'30 a 20'30h). Enguany el curs duu per títol ‘Del vi, el patrimoni i els sentits’.
            Per al curs d’enguany han volgut cercar exemples paradigmàtics dels camps de l’art i la cultura que permetin un nou acostament al territori i al patrimoni. També es volen establir les bases per a una anàlisi i reflexió sobre la producció destinada als sentits amb preocupacions estètiques o artístiques i introduir els alumnes en la capacitat de recrear l’espai i la cultura a través dels sentits en la seva totalitat arribant al concepte d’obra d’art. Així mateix, es proposa relacionar la cura dels sentits amb els diferents tipus de pensament: científic, ètic i artístic. Revaluar com interacciona una determinada visió del territori amb una arquitectura dels cellers, amb unes gammes de productes i amb uns projectes enoturístics, veure quins productes es consumeixen i en quins sectors, copsar el valor afegit que atorguem a determinats plaers són d’altres propòsits d’aquest curs. Hi haurà sessions teòriques i pràctiques i amb vistes “a aquells que viuen aquesta experiència dia rere dia”.
            Les inscripcions es poden formalitzar a: www.ub.edu/juliols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada