“La millor forma
d’entrar al món del vi són els sentits”. Partint d’aquesta afirmació, aquest mes
de juliol s’ofereix un curs interdisciplinari on intervinguin els cinc sentits:
percepció, oïda, gust, olfacte i tacte, "els quals fan possible acostar-se als
espais viscuts o somiats des d’àmbits diversos per identificar-nos amb el
territori nadiu, visitat o triat i rememorar-ne les olors, recordar-ne els
sabors, renous, paisatges..." Aquesta iniciativa, que s’emmarca en els cursos
dels Juliols de la Universitat de Barcelona, s’oferirà a la Capella Sant Pelegrí del Vinseum,
Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, de Vilafranca del Penedès. Es farà del
15 al 19 de juliol (classes de 16
a 18 i de 18'30 a 20'30h). Enguany el curs duu per títol ‘Del vi, el
patrimoni i els sentits’.
Per al curs d’enguany han volgut
cercar exemples paradigmàtics dels camps de l’art i la cultura que permetin un
nou acostament al territori i al patrimoni. També es volen establir les bases per
a una anàlisi i reflexió sobre la producció destinada als sentits amb
preocupacions estètiques o artístiques i introduir els alumnes en la capacitat
de recrear l’espai i la cultura a través dels sentits en la seva totalitat
arribant al concepte d’obra d’art. Així mateix, es proposa relacionar la cura
dels sentits amb els diferents tipus de pensament: científic, ètic i artístic. Revaluar
com interacciona una determinada visió del territori amb una arquitectura dels
cellers, amb unes gammes de productes i amb uns projectes enoturístics, veure
quins productes es consumeixen i en quins sectors, copsar el valor afegit que
atorguem a determinats plaers són d’altres propòsits d’aquest curs. Hi haurà
sessions teòriques i pràctiques i amb vistes “a aquells que viuen aquesta
experiència dia rere dia”.
Les inscripcions es poden
formalitzar a: www.ub.edu/juliols.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada