dimarts, 11 de juny de 2013

Oxígen 2012, un xarel·lo de pura simplicitat i franquesa




De la vinya del Tinquet de Can Pasqual de Gelida (Alt Penedès) ha nascut la varietal segona edició del xarel·lo Oxigen, elaborat per l’enòloga sadurninenca Eva Plazas a Vilarnau. L’Oxigen 2012, segons Can Pasqual, és un vi de xarel·lo que, provenint d’aquesta varietat essencialment rústica, “sorprèn per la seva frescor i per la intensitat de fruita que conserva, afegint sabors de fruita madura de pinyol als de fruita blanca més usuals en aquesta varietat. Un vi lleuger però amb personalitat, adient per a qualsevol ocasió ara que s’acosta el bon temps”. Hi estic d’acord. Amb el que no estic d’acord és amb l’afirmació (inclosa a la contraetiqueta de l’ampolla) que “té una alta intensitat aromàtica”. Jo opino que és un xarel·lo tal com raja, sense ser especialment aromàtic. Destaca, això sí, per subtils notes a fonoll i fruites blanques. És viu i fresc, sense no massa volum. A la contraetiqueta, no obstant això, s’afirma que “en boca presenta estructura i volum, un tacte sedós, i una sensació final persistent, fresca i harmoniosa”. Es mostra amb bona acidesa i cítric. Pura simplicitat i franquesa. Jo he tastat la mostra 0488 de 5.000 ampolles.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada