De la vinya del
Tinquet de Can Pasqual de Gelida (Alt Penedès) ha nascut la varietal segona
edició del xarel·lo Oxigen, elaborat per l’enòloga sadurninenca Eva Plazas a
Vilarnau. L’Oxigen 2012, segons Can Pasqual, és un vi de xarel·lo que,
provenint d’aquesta varietat essencialment rústica, “sorprèn per la seva
frescor i per la intensitat de fruita que conserva, afegint sabors de fruita
madura de pinyol als de fruita blanca més usuals en aquesta varietat. Un vi
lleuger però amb personalitat, adient per a qualsevol ocasió ara que s’acosta
el bon temps”. Hi estic d’acord. Amb el que no estic d’acord és amb l’afirmació
(inclosa a la contraetiqueta de l’ampolla) que “té una alta intensitat
aromàtica”. Jo opino que és un xarel·lo tal com raja, sense ser especialment
aromàtic. Destaca, això sí, per subtils notes a fonoll i fruites blanques. És
viu i fresc, sense no massa volum. A la contraetiqueta, no obstant això, s’afirma
que “en boca presenta estructura i volum, un tacte sedós, i una sensació final
persistent, fresca i harmoniosa”. Es mostra amb bona acidesa i cítric. Pura
simplicitat i franquesa. Jo he tastat la mostra 0488 de 5.000 ampolles.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada