Entre Sant Joan i Sant Pere ja és tradició que em convidin a esmorzar al bar del Mercat de Vilanova i la Geltrú, un petit temple gastronòmic governat amb desinvoltura per la Germina Sánchez i l’Enric Feliu. Fan memorables esmorzars de forquilla i ganivet. Avui he compartit taula amb tres empresaris del món del vi força exportadors: Maite Esteve (Marquès de Gelida-L’Alzinar-Vins El Cep), Pere Rovira (Mas d’en Gil) i Joan Roca (Avgvstvs).
L’esmorzar de tots dos sants s’ha
regat de forma espectacular. El primer vi en desfilar (gentilesa de Joan Roca)
ha estat una joia, un inconfusible Bordeus històric de l’anyada 1979. Es
tractava del 1er Grand Cru Classé Contrôlée de Château
Pavie 1979, un Saint-Émilion. S’ha mostrat amb esplendidesa aquest vi elaborat
amb les varietats merlot, cabernet sauvignon i cabernet franc. És un molt bon vi que
encara es pot trobar per uns 125 euros l’ampolla. Encara presenta bona acidesa
tot i que poca estructura, poca corpulència. És, això sí, complex. A les notes de cuir i
fusta se li sumen fruites negres confitades, orellanes i eucaliptus. La frescor
que encara presenta el fa gran. Tot i el color teula, no ha mostrat
precipitació de color.
El segon vi també ha estat gentilesa
de Joan Roca, una novetat que acaba de sortir al mercat amb una producció rècord
de 10.000 ampolles. Es tracta de l’aconseguit Cabernet
Franc 2011 d’Avgvstvs. És saborós, coratjós, força mentolat i mostrant
fruitetes negres embolcallades de forma un pèl licorosa.
El tercer vi també ha estat històric,
el primer Coma Vella de Mas d’en Gil, un vi amb
el qual aquest celler prioratí de la família Rovira Carbonell es va estrenar en
una excel·lent i memorable anyada, la de 1998. Quinze anys després encara es
mostra viu, evolucionant a la copa fins a trobar prunes de Califòrnia, calidesa
i equilibri. M’ha agradat la seva sorprenent frescor, el seu caràcter especiat
i el seu llorer.
L’esmorzar l’hem tancat amb l’aconseguit
cava Segunyola de Mas Candí (Les
Gunyoles-Avinyonet del Penedès), un xarel·lo 100% molt varietal, fi, elegant, ben elaborat, amb
certa expressió juvenil però equilibrat, amb aromes a fruites (poma
principalment però també amb uns tocs de préssec), floral (fonoll) i amb notes
d’amella lleugerament amarga.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada