A l'edició del mes
d’bril de la revista americana ‘The Tasting Panel’ s’elogia al vi kàixer del
Celler de Capçanes (DO montsant) La flor del flor de primavera 2011. Aquest és
el text publicat per la revista:
Capçanes és el primer Celler d'Espanya en produir
vins kosher en el segle 20.
Al voltant de 40.000 Jueus resideixen a Espanya
avui en dia, aquests representaven un percentatge molt més gran de la població
espanyola, fins que van ser persuadits o desterrats durant la Inquisició al
1492.
El Celler de Capçanes es remunta al segle 19, i
encara que gairebé aniquilat per la fil·loxera al 1933, aviat s’enfortia quan
cinc famílies es van unir com a cooperativa per tal de mantenir viu el
negoci. Cap al 1995, una família jueva de Barcelona va convèncer al
Celler per fer un vi kosher.
Capçanes La Flor 2011 "de l'flor de
primavera", Montsant, Espanya. Tan fresc, tan femení, aquest 100%
Garnatxa desmenteix la seva edat: Ve de vinyes centenàries. Fruita negre
concentrada i delicat en boca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada