dilluns, 3 de juny del 2013

La Fira del Vi de la DO Tarragona bat tot els rècords amb 25.000 tastos servits



La XV edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona ha batut tots els seus records al superar els 25.000 tastos servits a la Rambla Nova durant el passat cap de setmana. La principal novetat de l’edició d’enguany és que la fira ha passat a ser una fira anual en lloc d’una fira que es realitzava cada dos anys. El canvi ha estat bo i fins i tot els resultats han estat millors que l’any passat.  Des del Consell Regulador de la DO Tarragona el seu president es mostra molt satisfet dels resultats. “Si l’any passat van batre el record amb 22.000 tastos, en aquesta edició hem assolit la xifra de les 25.000 degustacions servides en tres dies”, segons ha explicat Josep Lluís Grogués, el president de la DO Tarragona, en tancar la fira el diumenge a la nit. En tot cas, la valoració positiva no procedeix exclusivament de la xifra de tastos. És més aviat per la gran presència de públic jove –el consumidor del futur- que arriba preguntant pels vins i també demanant explicacions dels cellers, que també han mostrat la seva satisfacció per les vendes realitzades, per alguns contactes professionals i per la difusió que durant aquests dies han fet dels seus cellers i de l’oferta enoturística que alguns realitzen.
D’altra banda, l’organització de la fira ha fet per primer cop una enquesta per detectar la procedència del públic present a la Fira del Vi de la DO Tarragona. El ránking de visitants l’encapçala els ciutadans de Tarragona, amb un 40% dels visitants totals. La resta es divideix en un 20% procedent d’altres localitats de les comarques de Tarragona, destacant majoritàriament la presència de visitants de Reus, l’Alt Camp o Cambrils; el 8% procedeix d’altres localitats de Catalunya, especialment de Barcelona i el 30% restant, pràcticament una tercera part dels visitants de la fira, son estrangers que, aprofitant la seva estada a Tarragona, han decidit conèixer els vins i, molts d’ells endur-se’n ampolles als seus països. La meitat dels visitants estrangers procedien de països europeus de la UE, com ara França, Alemanya, Itàlia, Anglaterra o Suència i l’altra meitat eren procedents de països de l’Est, especialment russos i polonesos. També s’ha detectat la presència de visitants dels Estats Units, Sud-àfrica o la Xina, encara que en quantitats poc significatives.
Un altra dels moments més destacats de les dues jornades de la Fira ha estat les actuacions de les formacions locals Stromboli Jazz Band i Small River Brass Band, dues formacions que van passejar la seva música pels estands mentre centenars de visitants estaven fent les seves degustacions. Els cellers també van agrair la presència d’aquestes dues formacions que han donat un caràcter més lúdic a l’esdeveniment, una fira totalment consolidada i que l’any vinent tornarà a la Rambla Nova. També ha tingut força èxit la degustació d’arrossos a l’estand del col·lectiu Tarragona Gastronòmica, una novetat d’aquesta edició que ha donat difusió a les Jornades de l’Arròs que es fan aquests dies a Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada