dijous, 20 de juny de 2013

El IV Congrés d'Art i Paisatge Vitivinícola se centrarà en l'enoturisme i l'art
El IV Congrés d'Art i Paisatge Vitivinícola se centrarà en l'enoturisme i l'art per a fer compatible el desenvolupament econòmic i el medi natural.  La cita tindrà lloc durant 27 i 28 de juny al Vinseum de Vilafranca del Penedès, i comptarà amb l’assistència del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. El paisatge és alguna cosa més que natura. Amb aquest punt de partida, els propers 27 i 28 de juny el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, Vinseum, ubicat a Vilafranca del Penedès, serà l’escenari mundial del IV Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola, un cita biennal que congrega els representants més destacats dels diferents sectors que incideixen sobre el paisatge: paisatge, viticultors, elaboradors, arquitectes, universitats,  administracions i empreses vitivinícoles.
            El IV Congrés, igual que a les edicions anteriors, es planteja com un òrgan d’intercanvi d’experiències i coneixements, una eina per a l’estudi i seguiment de l’evolució dels paisatges vitivinícoles del Penedès, principalment. A cada edició, el tema important a tractar és diferent. En l’edició d’enguany, el Congrés ressaltarà la importància del paisatge com a patrimoni a perservar i com a motor econòmic, gràcies a l’enoturisme i la cultura com a suport de l’enoturisme adaptat a l’entorn. L’organització del Congrés es troba estructurada en: ponències, taules rodones i sessions especials. Una d’aquestes sessions especials serà impartida pel conseller d’Economia i Empresa, Felip Puig, que centrarà la seva intervenció en la connexió entre economia i paisatge.
            Com a conseqüència de la importància de les problemàtiques plantejades al llarg dels diferents congressos que afecten els polígons industrials, les urbanitzacions i les infraestructures, s’impulsa la creació del Fòrum del Paisatge Vitivinícola. Es tracta d’un òrgan permanent, intercongressual i independent integrat per professionals que aplicarà les conclusions dels diferents congressos i que incidirà en diversos àmbits d’actuació: la innovació, la recerca i la sensibilització; la protecció del paisatge i la gestió del paisatge vitivinícola. El Congrés està dirigit pel doctor en Arquitectura i Màster d’Arquitectura del Paisatge, Miquel Vidal, i format per un Comitè científic encapçat per les Universitats de Barcelona, Politècnica de Catalunya i Rovira i Virgili, l’Institut d’Estudis Agraris de l’Institut d’Estudis Catalans i l’Observatori del Paisatge. El Congrés ha obert el twitter @congrespaisatge i al llarg de les ponències tots els assistents podran opinar a través de les etiquetes #territori i #paisatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada