dimecres, 19 de juny del 2013

Deu cellers catalans participaran a la primera edició de FIVE Virtual






Deu cellers catalans estaran presents en la primera edició de FIVE Virtual. La Fira Internacional del Vi Ecològic ha realitzat tres edicions presencials a Pamplona (Navarra) i aquest any es llança a la primera trobada 2.0. En aquesta primera edició es comptarà amb una gran presència de cellers ecològics catalans, com va passar en l'última edició presencial. Catalunya és una de les principals productores de vi ecològic de la península. Segons el Consell Català de la Producciò Agrària Ecològica, el 2010 Catalunya ja comptava amb 108 cellers. Catalunya estarà representada amb sis cellers de la  DOQ Priorat i de les DO Catalunya, Tarragona, Penedès, Conca de Barberà i Costers del Segre. Entre els cellers participants es troben algunes amb importants premis, com 1 + 1=3, que aquest any ha estat guardonat amb una medalla de plata en el prestigiós Decanter World ¡Wine Award 2013. A FIVE Virtual participaran 57 cellers. Aquest any, gràcies a la iniciativa online, han pogut sumar-se altres cellers tant de la península com les balears i de Canàries que per primera vegada participen de la trobada. La fira també comptarà amb un celler d'Itàlia per primera vegada, a més de cellers francesos, portugueses i espanyols, presentant més de 300 vins entre orgànics, biodinàmics i naturals.
            Tots els cellers catalans presents participen també del Concurs de Vins Ecològics d’Estella amb un total d'11 vins. Els premiats seran divulgats el dia d'obertura de FIVE virtual, el 21 de juny. El vi millor puntuat rebrà com a premi l'enviament d'un lot dels seus vins a un importador adjudicat per sorteig per a una campanya de promoció. FIVE Virtual es farà entre el 21 i 30 juny i està dirigida a importadors, compradors HORECA i altres professionals del sector. En les seves tres edicions presencials, realitzades a Pamplona (Navarra), FIVE va rebre importadors i compradors HORECA de més de 60 països i va presentar una gran varietat de vins, alguns produïts amb ceps infreqüents en la producció convencional. És l'única fira del vi ecològic de la península i el seu objectiu és transformar-se en el gran aparador del vi ecològic a Espanya. Està organitzada per AEN – associació d'empresa ecològiques de Navarra que reuneix als viticultores de la regió.
            Des de FIVE s’afirma que “amb gran vocació exportadora, els vins ecològics estan guanyant cada vegada més consumidors al mercat internacional. Considerats vins amb personalitat, entre aquest tipus de vins és possible trobar una gran varietat de sabors i ceps, moltes vegades infreqüents, com és el cas de la varietat trepat, de la DO Conca de Barberà”.

Per a més informació: http://www.five-bio.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada