Deu cellers
catalans estaran presents en la primera edició de FIVE Virtual. La Fira
Internacional del Vi Ecològic ha realitzat tres edicions presencials a Pamplona
(Navarra) i aquest any es llança a la primera trobada 2.0. En aquesta primera
edició es comptarà amb una gran presència de cellers ecològics catalans, com va
passar en l'última edició presencial. Catalunya és una de les principals
productores de vi ecològic de la península. Segons el Consell Català de la Producciò
Agrària Ecològica, el 2010 Catalunya ja comptava amb 108 cellers. Catalunya
estarà representada amb sis cellers de la DOQ Priorat i de les DO Catalunya, Tarragona,
Penedès, Conca de Barberà i Costers del Segre. Entre els cellers participants
es troben algunes amb importants premis, com 1 + 1=3, que aquest any ha estat
guardonat amb una medalla de plata en el prestigiós Decanter World ¡Wine Award 2013. A FIVE Virtual
participaran 57 cellers. Aquest any, gràcies a la iniciativa online, han pogut
sumar-se altres cellers tant de la península com les balears i de Canàries que
per primera vegada participen de la trobada. La fira també comptarà amb un
celler d'Itàlia per primera vegada, a més de cellers francesos, portugueses i
espanyols, presentant més de 300 vins entre orgànics, biodinàmics i naturals.
Tots els cellers catalans presents
participen també del Concurs de Vins Ecològics d’Estella amb un total d'11
vins. Els premiats seran divulgats el dia d'obertura de FIVE virtual, el 21 de
juny. El vi millor puntuat rebrà com a premi l'enviament d'un lot dels seus
vins a un importador adjudicat per sorteig per a una campanya de promoció. FIVE
Virtual es farà entre el 21 i 30 juny i està dirigida a importadors, compradors
HORECA i altres professionals del sector. En les seves tres edicions
presencials, realitzades a Pamplona (Navarra), FIVE va rebre importadors i
compradors HORECA de més de 60 països i va presentar una gran varietat de vins,
alguns produïts amb ceps infreqüents en la producció convencional. És l'única
fira del vi ecològic de la península i el seu objectiu és transformar-se en el
gran aparador del vi ecològic a Espanya. Està organitzada per AEN – associació
d'empresa ecològiques de Navarra que reuneix als viticultores de la regió.
Des de FIVE s’afirma que “amb gran
vocació exportadora, els vins ecològics estan guanyant cada vegada més
consumidors al mercat internacional. Considerats vins amb personalitat, entre
aquest tipus de vins és possible trobar una gran varietat de sabors i ceps,
moltes vegades infreqüents, com és el cas de la varietat trepat, de la DO Conca
de Barberà”.
Per a més informació: http://www.five-bio.com
Per a més informació: http://www.five-bio.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada