Mas Comtal celebra
el 20è aniversari del celler i ha presentat el nou vi blanc Antistiana 2011. També
s’ha presentat un escumós rosat d’edició molt limitada, juntament amb els seus
clàssics Antistiana negre 2008 i el Petrea blanc 2005.
Va ser al 1993 quan el celler Mas
Comtal va adquirir personalitat pròpia, gràcies, sobretot, a l’impuls dels
germans Milà, Albert i Joan. Va ser precisament Albert Milà qui va presentar
dintre del cicle ‘Dimarts Qalidès’ els nous vins d’aquest any. L’Antistiana
2011, elaborat amb la varietat incroccio manzoni, i l’escumós rosat 20
aniversari Mas Comtal, elaborat amb la varietat Merlot, van ser els vins més
singulars presentats a La Taverna Vinseum de Vilafranca del Penedès. Albert
Milà va estar acompanyat de l’assessor elaborador de Mas Comtal, Miquel Medall.
La finca Mas Comtal, ubicada en el
població d’Avinyonet del Penedès, al bell mig del Massís del Garraf, és un
projecte iniciat a començaments dels 80 que ha donat com a resultat uns vins
especials, singulars i fidel empenta de l’entorn, que genera unes condicions
òptimes per al conreu de la vinya: amb sòls calcaris i permeables que permeten
el conreu de 8 varietats: 3 de blanques i 5 de negres. Xarel·lo i chardonnay,
en blancs, i merlot, cabernet sauvignon i cabernet franc, en negres, són les
que disposen de més extensió de plantació i les que ofereixen uns vins de més
alta expressió.
Tal com va explicar Albert Milà la
setmana pasada davant d’una sala de Vinseum de Vilafranca del Penedès plena, “des
de Mas Comtal es treballa per obtenir un raïm equilibrat, que extregui el
millor de la terra mitjançant el respecte per l’entorn i la viticultura
ecològica”. Mas Comtal és membre del Consell Català de la Producció Agrària
Ecològica, ens que s’encarrega de vetllar pel cumpliment de la normativa
europea quant a productes ecològics. Per tant, els vins de Mas Comtal “són de
caràcter, expressius, amb cos i riquesa d’aromes”. Els seus vins Antistiana
2011, Antistiana 2008 i Petrea blanc 2005 responen perfectament a aquesta
filosofia. Com a novetat, Albert Milà va presentar Antistiana 2011 a base
d’Incroccio Manzoni, un encreuament entre la varietat Riesling i Pinot blanc,
que es dóna, sobretot a la zona del Vèneto italià.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada