dimarts, 25 de juny del 2013

El Premi Nacional de Gastronomia distingeix Ángel León, José Antonio Navarrete, Pere Monje i Mariano García



Josep i Pere Monje

El Premi Nacional de Gastronomia 2012 al Millor Cap de Cuina ha estat per a Ángel León, d’Aponiente (Puerto de Santa María-Cadis). El Premi Nacional de Gastronomia al Millor Director de Sala ha estat per a Pere Monje, del restaurant del carrer Ganduxer de Barcelona Via Veneto. El Premi Nacional de Gastronomia al Millor Sumiller s’ha concedit a José Antonio Navarrete, de Quique Dacosta (Dènia-Alacant). El xef Quique Dacosta,  a través de Twitter, ha manifestat que el guardó per a Navarrete és un “orgull” ja que  “és un home apassionat, treballador. ‘Un obrer del vi’ amb una humilitat extrema”. Per la seva banda, el sumiller Pitu Roca, també a través de Twitter, ha manifestat que “ningú com a J.A. Navarrete ha sabut transmetre sensibilitat i passió en la confecció d una carta de vins”.
            El Premi Nacional de Gastronomia a la Millor Labor Periodística ha estat per a Lorenzo Díaz, d'Herrera en la onda, Onda Cero. El Premi Nacional de Gastronomia a la Millor Publicació s’ha atorgat a Biografia de la paella, de José María Pisa, editorial De Re Coquinaria. La  Millor Publicació, espai en Internet se l’ha endut Observación gastronómica, Philippe Regol. Pel que fa al Premi Nacional de Gastronomia el jurat ha resolt concedir-ho, per unanimitat i sense nominacions prèvies, a la família d’Evaristo García (dels restaurants O’Pazo, El Pescador, Filandón i de la botiga  Pescaderías Coruñesas): Norberto, Marta, Diego i Paloma García. El Premi Especial a Tota una Vida s’ha concedit a l’enòleg Mariano García

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada