Josep i Pere Monje |
El Premi Nacional
de Gastronomia 2012 al Millor Cap de Cuina ha estat per a Ángel León, d’Aponiente
(Puerto de Santa María-Cadis). El Premi Nacional de Gastronomia al Millor
Director de Sala ha estat per a Pere Monje, del restaurant del carrer Ganduxer
de Barcelona Via Veneto. El Premi Nacional de Gastronomia al Millor Sumiller s’ha
concedit a José Antonio Navarrete, de Quique Dacosta (Dènia-Alacant). El xef Quique
Dacosta, a través de Twitter, ha
manifestat que el guardó per a Navarrete és un “orgull” ja que “és un home apassionat, treballador. ‘Un obrer
del vi’ amb una humilitat extrema”. Per la seva banda, el sumiller Pitu Roca, també a través
de Twitter, ha manifestat que “ningú com a J.A. Navarrete ha sabut transmetre
sensibilitat i passió en la confecció d una carta de vins”.
El Premi Nacional de Gastronomia a
la Millor Labor Periodística ha estat per a Lorenzo Díaz, d'Herrera en la onda,
Onda Cero. El Premi Nacional de Gastronomia a la Millor Publicació s’ha atorgat
a Biografia de la paella, de José María Pisa, editorial De Re Coquinaria. La Millor Publicació, espai en Internet se l’ha
endut Observación gastronómica, Philippe Regol. Pel que fa al Premi Nacional de
Gastronomia el jurat ha resolt concedir-ho, per unanimitat i sense nominacions
prèvies, a la família d’Evaristo García (dels restaurants O’Pazo, El Pescador, Filandón
i de la botiga Pescaderías Coruñesas):
Norberto, Marta, Diego i Paloma García. El Premi Especial a Tota una Vida s’ha
concedit a l’enòleg Mariano García
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada