LaFou Celler, el
nou celler de la Terra Alta del grup Roqueta Origen, va ser presidit ahir a la
tarda en un acte presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de
Catalunya. De la mà de Ramon Roqueta Segalés, propietari del celler, els
assistents han conegut la història i instal·lacions de LaFou i han degustat els
seus vins. Després dels discursos de Ramon Roqueta, de Joaquim-Josep Paladella,
alcalde de Batea, i del president de la Generalitat, s’ha brindat amb LaFou Els
Amelers per la inauguració del celler. Tot seguit, els més de 250 convidats han
gaudit d’un recorregut per LaFou i les seves modernes instal·lacions, ubicades
en un rehabilitat molí del segle XVIII. LaFou neix l’any 2007 com un projecte
personal de Ramon Roqueta Segalés qui, “fugint de convencionalismes i buscant
la part més tradicional, autèntica i autòctona del celler”, va establir LaFou
en una finca rústica de 60 hectàrees. S’hi cultiva i elabora una de les
varietats de més riquesa i identitat de la viticultura catalana, la garnatxa
negra i blanca, i es busca “aconseguir la màxima esplendor dels seus vins a
través dels processos d’elaboració que millor expressin la profunditat,
identitat i expressivitat del territori”.
Entre els convidats a l’acte
d’inauguració destaquen Josep M. Pelegrí, conseller d'Agricultura, Ramaderia,
Pesca, Alimentació i Medi Natural; Xavier Pallarés Povill, delegat del Govern a
les Terres de l’Ebre i alcalde d’Arnes; Valentí Roqueta, president de la DO Pla
de Bages, i la seva esposa, Núria Segalés; Jordi Bort, director general de
l’Incavi; Domènec Vila, director general d’Alimentació i Qualitat de la
Generalitat; Joan Josep Malràs, vicepresident de la Diputació de Tarragona i
alcalde de Prats de Compte; Josep-Pere Vidal, director dels Serveis
Territorials de les Terres de l’Ebre; Ramon Roqueta Roqueta i la seva esposa, M.
Dolors Guillamet; Valentí Junyent, alcalde de Manresa; Jaume Descarrega,
president de la DO Terra Alta; Carles Luz, president del Consell Comarcal de la
Terra Alta; Xavier Pié, president de la DO Catalunya, i Joan Ras, president
de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada