dissabte, 8 de juny del 2013

Artur Mas inaugura LaFou Celler de Batea





LaFou Celler, el nou celler de la Terra Alta del grup Roqueta Origen, va ser presidit ahir a la tarda en un acte presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya. De la mà de Ramon Roqueta Segalés, propietari del celler, els assistents han conegut la història i instal·lacions de LaFou i han degustat els seus vins. Després dels discursos de Ramon Roqueta, de Joaquim-Josep Paladella, alcalde de Batea, i del president de la Generalitat, s’ha brindat amb LaFou Els Amelers per la inauguració del celler. Tot seguit, els més de 250 convidats han gaudit d’un recorregut per LaFou i les seves modernes instal·lacions, ubicades en un rehabilitat molí del segle XVIII. LaFou neix l’any 2007 com un projecte personal de Ramon Roqueta Segalés qui, “fugint de convencionalismes i buscant la part més tradicional, autèntica i autòctona del celler”, va establir LaFou en una finca rústica de 60 hectàrees. S’hi cultiva i elabora una de les varietats de més riquesa i identitat de la viticultura catalana, la garnatxa negra i blanca, i es busca “aconseguir la màxima esplendor dels seus vins a través dels processos d’elaboració que millor expressin la profunditat, identitat i expressivitat del territori”. 
            Entre els convidats a l’acte d’inauguració destaquen Josep M. Pelegrí, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Xavier Pallarés Povill, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre i alcalde d’Arnes; Valentí Roqueta, president de la DO Pla de Bages, i la seva esposa, Núria Segalés; Jordi Bort, director general de l’Incavi; Domènec Vila, director general d’Alimentació i Qualitat de la Generalitat; Joan Josep Malràs, vicepresident de la Diputació de Tarragona i alcalde de Prats de Compte; Josep-Pere Vidal, director dels Serveis Territorials de les Terres de l’Ebre; Ramon Roqueta Roqueta i la seva esposa, M. Dolors Guillamet; Valentí Junyent, alcalde de Manresa; Jaume Descarrega, president de la DO Terra Alta; Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta; Xavier Pié, president de la DO Catalunya, i Joan Ras, president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada