dijous, 20 de juny del 2013

Freixenet compra Agnus Dei i nega que es vengui la destacada filial de Bordeus Yvon Mau


A la secció d'Economia de l'edició d'avui dijous de La Vanguardia signo la noticia de la compra del celler Agnus Dei per part de Freixenet, un celler de Meaño on ja elaborava el seu albarinyo Vionta.

Després d'anys estudiant ofertes, Freixenet ha acabat trobant la fórmula per comptar amb instal·lacions pròpies en les quals elaborar la seva marca d’albarinyo emparat per la DO Rías Baixas, Vionta. Dilluns passat va formalitzar l'adquisició a Vinum Terrae dels actius de la societat Agnus Dei S.L., un celler de Meaño (Pontevedra), en O Salnés. Agnus Dei, on Freixenet ja venia elaborant Vionta últimament, pertanyia fins ara a Novagalicia. La venda d’Agnus Dei a Freixenet ha hagut d'eludir les limitacions del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que entén que l'intervingut banc Novagalicia no podia finançar l'operació. La venda pot ser considerada com una operació immobiliària pel traspàs dels immobles del celler però els bancs intervinguts pel FROB, que poden seguir donant crèdits a empreses però no finançar operacions immobiliàries amb actius que provinguin del seu balanç. Per aquesta la raó, Freixenet solament s'ha fet amb els actius d’Agnus Dei. Vinum Terrae forma part de la cartera d'actius industrials de la qual Novagalicia ha de desfer-se per mandat de les autoritats comunitàries.

            Freixenet va elaborar inicialment i durant 13 anys el seu aromàtic albaribyo Vionta en l'històric Pazo Baión (Vilanova de Arousa), el celler que va pertànyer al conegut narcotraficant Laureano Oubiña i que va ser embargada per l'Audiència Nacional. Freixenet, que ha mantingut la seva marca elaborant-la en diversos cellers de lloguer, buscava instal·lacions pròpies des que el celler d’Oubiña i la seva finca anessin subhastades i adjudicades a la cooperativa Condes de Albarei. El Pla Nacional sobre Drogues va acabar ingressant 15 milions d'euros amb aquesta operació al juny de 2008. Freixenet ja havia establert el passat 10 d'abril una societat mercantil a Meaño, la filial Cellers Vionta SL., participada al 100% per les caves de Sant Sadurní d'Anoia. Vionta, una marca creada en 1995, està present en tot el mercat espanyol, principalment a través del canal HORECA. Un 20% de les seves vendes es realitzen en fins a 27 mercats internacionals, destacant el Regne Unit, Mèxic i Estats Units. En la seva primera anyada, la del 1996, van elaborar 80.000 ampolles. L'últim exercici ho van tancar amb una producció de 280.000 ampolles “gràcies a l'estirada de les exportacions”, segons el director de Comunicació de Freixenet, Pere Bonet. D'altra banda, Freixenet ha desmentit que hagi posat a la venda la seva destacada filial de Bordeus, Yvon Mau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada