dijous, 20 de juny del 2013

Inaugurada una ruta enogastronòmica en honor al detectiu Pepe Carvalho de Vázquez Montalbán



Viemocions ha presentat ‘La Barcelona gastronòmica de Pepe Carvalho’, ruta que descobreix la memòria del paladar de l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán, a través del seu cèlebre personatge literari, el detectiu Pepe Carvalho, i els seus gustos gastronòmics. El nou itinerari que visita locals mítics com la coctelería Boadas i Casa Leopoldo, s'obre al públic general dimecres que ve, 26 de juny. “Cal beure per recordar i menjar per oblidar”. Així resumia el detectiu Pepe Carvalho, personatge emblemàtic de les novel·les de Manuel Vázquez Montalbán, la seva gran afició pel bon menjar. Barcelona, ciutat adoptiva de Carvalho, ha tingut gran part de culpa en aquesta devoció pel món culinari. És per aquest motiu que l'agència de viatges especialitzada en rutes enoturístiques Viemocions ha volgut retre homenatge al personatge literari amb la inauguració d'una ruta que pretén conèixer la història dels llocs mítics que visitava Carvalho i compartir experiències amb l'aliança del vi, la gastronomia i la literatura com a fil conductor.
            En aquest 2013 en què es compleixen 10 anys de la mort de l'escriptor barceloní, l'agència Viemocions ha volgut retre-li homenatge al creador de l'emblemàtic Pepe Carvalho amb una ruta que pretén desenvolupar els productes enoturístics de Barcelona per complementar la seva activitat turística en el sector del turisme cultural. La nova proposta d'oci barcelonina estarà disponible per al públic general tots els dimecres a partir del proper 26 de juny. Tot aquell que desitgi gaudir de l'experiència pot apuntar-se en la web de l'agència www.viemocions.com, la qual organitzarà la ruta guiada en grups de mínim 6 persones i màxim de 12, per un preu de 85 euros amb tot inclòs (guia, menjars, maridatge i llibre de ruta amb les lectures de Vázquez Montalbán).
            Amb la font de Canaletes com a punt de partida, el recorregut enogastroliterari començarà amb un passeig fins a la coctelería *Boadas, on els assistents faran un brindis pel detectiu i el seu creador, amb el còctel de cava de la casa, que a Pepe Carvalho tant li agradava. Seguint amb els llocs simbòlics de la ciutat comtal que apareixien en els llibres de Vázquez Montalbán, els participants de la ruta visitaran el restaurant Ca Lluís, on els comensals gaudiran dels famosos bunyols de bacallà que sempre demanava l'escriptor, maridats amb un Giró Ribot blanc de blancs. Doncs, segons Montalbán “un país que no coneix els seus vins té un problema d'identitat”. El fermall d'or a la barreja barcelonina de literatura i cuina oferta per Viemocions el posa el sopar en el restaurant Casa Leopoldo, sens dubte el local més elogiat per Carvalho i pel mateix Vázquez Montalbán, amic personal de la seva propietària, Rosa Gil. Sota demanda, també és possible realitzar la ruta en privat i en diferents idiomes com l'anglès, l'italià i el rus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada