dilluns, 24 de juny de 2013

Cova de l’Otmetlló, l'elegant dolça novetat de Mas Candí




L’emergent celler Mas Candí de Les Gunyoles d’Avinyonet del Penedès acaba de treure al mercat un nou vi, un dolç de verema tardana elaborat amb les varietats cabernet sauvignon i merlot sobremadurades a les vinyes. Es tracta del Cova de l’Otmetlló, un fi i elegant vi ideal per a maridar amb formatees blaus o postres de xocolata. L’he trobat més interessant en nas que no pas en boca, on potser li manca una mica més d’acidesa i corpulència. És dolç però gens embafador. La producció és molt limitada (una sola bóta on s’ha criat durant dos anys). És la darrera creació de l’enòleg Ramon Jané Garriga. Només té 10 º. Es presenta en ampolla de 50 cl. i el seu PVP s’ha situat en 13 euros. Aquest vi emparat per la DO Penedès pren el nom de la Font de l’Atmetlló, un degotall on es practica l’escalada a Moja (Alt Penedès).
            Cova de l’Otmetlló el van presentar aquesta revetlla de Sant Joan en el marc d’una festa privada celebrada al mateix celler, on van desfilar, a cegues, joies de la Rioja, la Borgonya, el Cava, la Champagne, el Penedès i Itàlia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada