L’emergent celler Mas Candí de Les Gunyoles d’Avinyonet
del Penedès acaba de treure al mercat un nou vi, un dolç de verema tardana
elaborat amb les varietats cabernet sauvignon i merlot sobremadurades a les
vinyes. Es tracta del Cova de l’Otmetlló, un fi i elegant vi ideal per a
maridar amb formatees blaus o postres de xocolata. L’he trobat més interessant
en nas que no pas en boca, on potser li manca una mica més d’acidesa i corpulència.
És dolç però gens embafador. La producció és molt limitada (una sola bóta on s’ha criat durant dos anys). És
la darrera creació de l’enòleg Ramon Jané Garriga. Només té 10 º. Es presenta
en ampolla de 50 cl. i el seu PVP s’ha situat en 13 euros. Aquest vi emparat
per la DO Penedès pren el nom de la Font de l’Atmetlló, un degotall on es
practica l’escalada a Moja (Alt Penedès).
Cova
de l’Otmetlló el van presentar aquesta revetlla de Sant Joan en el marc d’una
festa privada celebrada al mateix celler, on van desfilar, a cegues, joies de
la Rioja, la Borgonya, el Cava, la Champagne, el Penedès i Itàlia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada