divendres, 28 de juny del 2013

Un escumós de Raventós i Blanc per tancar "la línia de treball" iniciada amb Pepe Raventós

 
Raventós i Blanc ha anunciat recentment la sortida al mercat de l’escumós Gran Reserva de La Finca, la del 2009. S’afirma des d’aquest celler de Sant Sadurní d’Anoia que “és un escumós que tanca la línea de treball que vàrem començar fa uns anys quan el Pepe [Raventós] va posar-se al front de la viticultura i enologia a Raventós i Blanc; i desprès de 20 generacions treballant la mateixa finca, des de 1497”. S’afegeix: “Hem tingut cura d’aquesta nova De la Finca durant set anys, cuidant cada detall des de la viticultura de biosinèrgies que apliquem a les nou parcel·les històriques destinades al Gran Reserva de La Finca, fins a la seva presentació: nova i delicada”. El seu preu se sitúa en uns 16,35 €. En una carta el director general de Raventós i Blanc, aprofita el llançament d'aquest cava per mostrar la seva filosofia:

El proper dia 15 de juny tindrem preparada al celler la nova anyada de La Finca 2009 llesta per sortir al mercat. Aquesta nova anyada De la Finca 2009 és un gran repte per Raventós i Blanc i per mi personalment; hem dedicat tots els nostres esforços i aplicat els coneixements adquirits sobre la nostra finca des de 1497.
No es tracta d’un canvi d’anyada, es tracta d’un canvi en tota la filosofia d’elaboració d’aquest escumós, que parteix de l’estudi del nostre terrer i el respecte per la natura, i que s’emmarca en el nou camí que hem decidit emprendre, Conca del riu Anoia.
La nostra finca té una producció limitada d’unes 650 mil boníssimes ampolles de l’Hereu i De Nit i unes 65 mil ampolles espectaculars, selecció de les millors parcel·les que abans anaven destinades a l’Elisabet Raventós i De la Finca. Desprès de l’anyada 2007, la collita 2008 no va ser suficientment bona per treure-la al mercat, en aquells moments ja buscàvem un resultat exquisit fruit de tot el treball a la vinya. L’anyada 2009 ens ho ha permès i, agafant les parcel·les que es destinaven a Elisabet Raventós i les De la Finca, hem aconseguit una nova Finca, amb més identitat que mai.
Com a resultat, un escumós que ens permetrà rivalitzar amb els vins més valorats del món pels següents motius:
1. La selecció de parcel·les històriques on l’any 1872 Josep Raventós Fatjó va fer el primer escumós d’Espanya “mètode tradicional”, 9 parcel·les situades a la cara nord i nord-est del Serral, on trobem vinyes velles plantades en vas entre els anys 1970 i 1987, totes tractades orgànicament.
2. La nova filosofia d’elaboració, que l’any 2009 comencem a anomenar bio-sinèrgies, parteix de l’estudi de les forces d’interacció entre el sòl, el microclima, la planta, els animals i l’home. Cuidem les nostres terres i els seus animals amb medicina homeopàtica o preparats orgànics, i fem servir desfets vegetals i animals de la pròpia granja.
3. Les característiques de l’anyada 2009, amb un cicle 10 dies més llargs de lo habitual, van permetre una òptima maduració, aconseguint una molt bona acidesa natural.
4. Els fòssils marins, que caracteritzen l’estructura i composició dels sols d’aquestes parcel·les. Aquesta gran quantitat de fòssils carbonatats que trobem incrustats en la roca mare calcària, aporten la principal font de tipicitat salina i mineralitat als vins de la Finca.
Estem segurs que serà un pas endavant molt important per Raventós i Blanc.

Una abraçada ben forta,
Pepe Raventós

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada