divendres, 28 de juny de 2013

Pelegrí diu que el Govern català "creu fermament en el concepte de concentració de les cooperatives, l’estimula i el promou"



El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarés, i del director dels Serveis Territorials del Departament a Terres de l’Ebre, Pere Vidal, ha mantingut aquest matí, a Tortosa, una reunió de treball amb els responsables de la Cooperativa de Soldebre. Josep Maria Pelegrí ha destacat la importància d’aquesta entitat en els sectors cítric i de l'oli d'oliva de la zona i per a la comarca i per al sector agroalimentari català, així com també la importància de les Seccions de Crèdit  de les cooperatives agràries com a instrument de finançament del sector agrari català, i la del cooperativisme agrari en l’economia catalana en general i la svea significació com a model empresarial imprescindible per al sector agroalimentari i per a la recuperació econòmica de Catalunya.
            Pelegrí també ha reiterat que el Govern català creu fermament en el concepte de concentració de les cooperatives, l’estimula i el promou, i en aquest sentit ha manifestat que la incidència del Pla de Concentració, Intercooperació i Modernització de les Cooperatives ha estat clau per a la millora de la situació del sector, havent-se aconseguit una major concentració i enfortiment de teixit cooperatiu agrari català, passant en menys de deu anys de 450 a 250 cooperatives actives, amb una facturació global de 1.500M€. “Estem donant tot el suport al nostre abast per a ajudar a garantir l’activitat i millorar la competitivitat de les cooperatives, que són un instrument essencial de desenvolupament social i econòmic i de vertebració del territori”, ha assenyalat el conseller, i ha afegit que “des del Departament defensem que una bona estratègia per a garantir la viabilitat del sector agroalimentari consisteix a millorar l’eficiència dels processos productius per a incrementar la seva competitivitat encara més; i a guanyar dimensió concentrant la producció i orientant-la cap al mercat, si és possible cap a la seva internacionalització. Cal concentrar les cooperatives sense deixar de participar en els seus òrgans de decisió de forma directa”.
            En aquest sentit, Josep Maria Pelegrí ha recordat que el DAMM, en coordinació amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), està elaborant el Pla Marc del Cooperativisme Agrari de Catalunya. que ha de permetre, a aquestes empreses, fer un salt qualitatiu en la seva funció i lideratge del sector a tot Catalunya. Pelegri també ha destacat el paper de les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFH) per a estructurar i ordenar el sector dels cítrics; i ha encoratjat Soldebre a actuar en el sentit de concentrar l'oferta via concentració de cooperatives en benefici del soci productor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada