dijous, 4 d’abril del 2013

Xavier Pagès assumeix la presidència de la FEV amb "entusiasme"

Félix Solís i Xavier Pagès

Aquest dijous signo a la secció d'Economia de La Vanguardia la noticia del nomenament de Xavier Pagès, el director general de Codorníu, com a nou president de la Federación Española del Vino (FEV) i de l'Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMV). Pagès, que substitueix en el c`árrec a Félix Solís, presidirà FEV durant els propers tres anys, una vegada que l'Assemblea General d'aquesta institució ratifiqués ahir al matí el seu nomenament. Igualment, l'Assemblea ha designat a Xavier Pagès com a proper president de l’OeMV, tal com és previst en elseEstatuts de l'esmentada Fundació. Pagès ha volgut agriar la confiança dipositada en la seva persona i assumeix el repte “amb entusiasme”. Ha assenyalat “les oportunitats que tenen les companyies del vi internacionalitzant més la seva activitat”. Per a això demana “major dinamisme en les polítiques de comerç exterior, seguir aprofundint en l'eliminació de traves comercials i administratives i aconseguir que el vi sigui una prioritat en totes les negociacions bilaterals pendents entre la Unió Europea i països tercers”. També ha assenyalat “la necessitat i responsabilitat de les empreses per augmentar el valor i la imatge de les produccions vitivinícoles espanyoles”. En resum,  ha destacat la “internacionalització, que en aquests moments és clau per al desenvolupament de la competitivitat del sector donada l'actual conjuntura econòmica i l'estancament del consum interior”. També s’ha mostrat decidit a continuar amb el desenvolupament del programa Wine in Moderation a Espanya, que fomenta “les pautes de consum associades al vi lligades a la moderació com a única manera de gaudir del producte, defensant també així la legitimitat del producte i de l'activitat productora”. El nou president de la FEV també vol “aprofundir en el procés de vertebració del sector al territori per a una major efectivitat de les polítiques sectorials, i una racionalització dels costos de les empreses”.
L'Assemblea de la FEV també ha ratificat com a vicepresidents de la federació a Christian Barré, president director general de Domecq Bodegas, i a Félix Solís Yáñez, president i conseller delegat de Félix Solís Avantis, com correspon segons estatuts al president sortint.
Nascut a Barcelona en 1957,  Xavier Pagès és pare de quatre fills. La seva carrera professional ha estat sempre unida al món del vi i compta amb un fort component internacional. Llicenciat en Direcció i administració d'empreses per ESADE, MBA en IESE, i Màrqueting per Harvard Business School. Després de 5 anys treballant com Sales Manager en la distribuïdora i importadora de vins Victori Wines Inc a EUA, Pagès s'incorpora el 1989 al Grup Codorníu, on ha ocupat diversos càrrecs al llarg d'aquests anys, entre ells el de director de l'Àrea Internacional del Grup. El 2005 va assumir la direcció general, càrrec que ocupa actualment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada