dimecres, 10 d’abril de 2013

Un estudi revela que l'àrea apta per a la viticultura a Europa disminuirà una mitjana del 68% pel canvi climàtic

 
Imatge de Prior Pons

La demanda de vi mentre continua el canvi climàtic podria tenir un impacte en la biodiversitat a mesura que els viticultors busquin terres més altes per a les seves vinyes, segons un article de la revista Proceedings of the National Academy of Siences recollit per http://noticias.lainformacion.com. Un equip internacional d'investigadors, entre els quals hi ha Pablo Márquez, de la Universitat Catòlica Pontifícia de Xile, va indicar que “seran necessaris esforços d'adaptació agrícola i conservació per contrarestar els efectes indirectes de l'escalfament global”. Per avaluar els impactes ecològics d'aquests canvis, l'equip encapçalat per Lee Hannah del grup Conservation International a Arlington, Virginia (EUA), va examinar la forma en què els canvis climàtics projectats afectaran a la producció de raïm del vi.
S’afirma que “aquesta és una indústria molt sensible a les variacions climàtiques i es concentra en àrees de biodiversitat molt específiques, entorn del mar Mediterrani i regions temperades d'Amèrica del Nord, i a les franges temperades d'Amèrica del Sud i els Andes”. S’afegeix que "s'espera que el canvi climàtic impacti directament en els ecosistemes, per exemple mitjançant variacions en els controls climàtics de les regions on s'estenen les espècies, indirectament amb canvis en l'ús humà de la terra que poden resultar en pèrdues d'hàbitat", va indicar l'article. "La producció de raïm de vi proporciona un bon mètode per mesurar els impactes indirectes intervinguts per canvis en les pràctiques agrícoles, perquè la viticultura es concentra en regions climàtiques que són llocs molt importants de biodiversitat en tot el planeta", va agregar. Els investigadors van prendre com a referència diverses regions del món amb el que ells descriuen com a "clima mediterrani", apte per a la viticultura, entre elles Califòrnia, Xile, i Europa al voltant del mar Mediterrani.
Després van elaborar models per ordinador tenint en compte les variables del canvi climàtic fins a 2050 i van arribar a la conclusió, per exemple, que l'àrea adequada per a la viticultura actualment a Califòrnia disminuirà una mitjana del 60 %. L'àrea apta per a la viticultura actualment a Xile disminuirà una mitjana del 25 %, i la d'Europa una mitjana del 68 %.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada