diumenge, 14 d’abril de 2013

Tast-sopar amb vins del celler Alain Graillot, demà al Celler de l'Aspic de Falset




El restaurant Celler de l'Aspic de Falset (http://www.cellerdelaspic.com/), propietat del xef i sumiller de Cabacès Antoni Bru Llecha, ha organitzat per a dos quarts de nou de la nit de demà dilluns al seu restaurant (C/ Miquel Barceló, 31) un tast amb vins del celler Alain Graillot (Crozes Hermitage i Côtes du Rhône). Aquest celler de Pont de l'Isère té 2,7 hectàrees de ceps de varietats blanques (marsanne i roussanne) amb vinyes d’uns 20 anys, i 17, 3 hectàrees de syrah, amb una edat que arriba al mig segle. Només tenen una hectàrea que no està en l’entorn del celler, sinó en un coster prop de Tain. També tenen 1 hectàrea a Saint-Joseph i 0,10 a Hermitage.

            Com es recorda des d’El Celler de l’Aspic, “Alain Graillot va fundar el ‘domaine’ de l'Ermitage de Crozes el 1985 i ràpidament es va convertir en un dels productors més en demanda al Roïna del nord pels seus vins exuberants, robusts i complets basats en la varietat syrah. Alain té més de 20 Ha. de vinyes de Crozes-Hermitage de 30 anys a la plana al·luvial entre els rius Roïna i Isère, en sòls ben drenats de sorra, grava i pedres. També té dues petites parcel·les a St. Joseph, on fa un vi lleugerament més fresc primerenc, el notable Crozes-Ermitage, que constitueix la major part de la seva producció”. S’afegeix que “Alain fa la collita a mà i biològicament, utilitzant la fermentació del raïm sencer envellint-los d'1 a 3 anys amb bótes adquirides a les regions superiors de Borgonya. En els grans anys, fa quantitats petites d'una selecció coneguda com La Guiraude, un vi rar i espectacular. Els vins de Graillot són estructurats, però conservant la seva joventut atractiva i accessible, la seva longevitat és realment notable”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada