dimarts, 2 d’abril del 2013

Recaredo deixa d'elaborar el negre Raustals i incorpora tres nous blancs: Miranius, el natural Capficat i el brisat Estrany




Recaredo, que ha deixat d’elaborar el seu únic vi negre, Els Raustals, manté la marca Recaredo només per als seus caves Brut Nature Gran Reserva i centra tots els seus esforços, pel que fa als vins tranquils, en els vins blancs, que s’emparen sota el nom del projecte del celler Can Credo. De l’”obrador” d’questa aposta, que ja comptava amb el xarel·lo de gamma alta Can Credo i amb l’Aloers (que ara és 100% xarel·lo i molt més interessant) s’ha vist ampliada recentment amb el Miranius 2012 (70% de macabeu, 22% de xarel·lo i chardonnay amb un preu de distribució sense IVA de 5,30 euros) i amb dues altres novetats d’escassíssima producció: el vi natural Capficat (un xarel·lo sense sulfits afegits que s’ofereix a un preu de distribució sense IVA de 15,60 euros) i amb l’Estrany 2011 (un elegant vi brisat de xarel·lo que s’ofereix a un preu de distribució sense IVA de 14,60 euros). 

A l’ampolla del Capficat, un vi ecològic i biodinàmic, no hi figura que es tracta d’un vi natural. Hi diu, a més, que conté sulfits. Com explica el director general de Recaredo, Ton Mata, en aquest vi no hi ha sulfits afegits, “el que passa és que el propi vi, a causa de la fermentació, en genera de sulfits, i en el nostre cas n'ha generat més de 10mg/l. Llavors és obligatori posar 'conte sulfits'. Haguèssim pogut posar quelcom com 'conté sulfits no afegits', però vàrem voler donar més importància al fet que és un vi que ve d'una vinya molt especial de xarel·lo i donar més importància a l’origen, al cultiu i al vi i no tanta al fet que l'hem elaborat sense afegir sulfits en cap moment, igual com tampoc hem fet servir llevats comercials, ni s'ha filtrat, ni s'ha estabilitzat de cap manera”. Afegeix que “volíem donar importància al ‘Vi de Vinya’. És l'origen el que el fa especial, i la nostra gran tasca ha estat el cultiu. On es veu el coneixement de l’home és a la vinya. No volíem dir que és un vi en el que no hem fet res. La nostra feina és la de viticultors, acompanyar al cultiu”. Ton Mata també indica que tots els seus vins estan entre 45 i 60 mg/l de SO2 total, mentre que el Capficat està al voltant de 20mg/l de SO2 total, que és no afegit. El màxim legal per a un vi blanc biodinamic és de 140mg/l, i per un vi blanc ecològic de 150mg/l. Han elaborat només unes 650 botelles de Capficat.
Ton Mata defineix l’obrador del Celler Credo con “aquell espai més creatiu i lliure” de Recaredo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada