dimecres, 3 d’abril del 2013

Més projectes que mai a la convocatòria 2012 d'ajuts Leader del Departament d'Agricultura


En la darrera convocatòria, corresponent al 2012, del programa Leader, promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) per tal de fomentar el desenvolupament rural, s’han presentat més projectes que mai. En total, 589 sol·licituds d’ajut, que generaran en el món rural una inversió de 67.940.274 euros. El programa Leader s’emmarca dins del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) del DAAM, i “té l’objectiu d’impulsar l’activitat econò Els grups del Pallars-Ribagorça, de la Garrotxa-Empordà i de les Garrigues són els que més sol·licituds d’ajut han presentat, amb 69, 60 i 55, respectivament.
Ara, els grups d’acció local han de comprovar que acompleixin les condicions establertes en l’Ordre de convocatòria dels ajuts (AAM/429/2012, de 21 de desembre), i després avaluar i puntuar l’expedient d’acord amb els barems de puntuació establerts a la pròpia Ordre. Serà el DAAM qui, després de rebre la proposta d’expedients a subvencionar per part dels grups, emetrà la resolució d’ajut. Tenen prioritat absoluta els expedients promoguts pels actors privats (persones físiques o jurídiques). En el cas que la dotació pressupostària de la convocatòria  no s’exhaurís amb els projectes privats, es donaria pas als expedients promoguts per ens públics que més s’adaptessin a la filosofia Leader.
mica a les zones rurals, mitjançant una metodologia de gestió que permet ajustar les estratègies de desenvolupament rural a nivell local”. Amb aquesta finalitat, es van crear 13 grups d’acció local, que amb la participació activa dels seus actors econòmics i socials, tant els públics com els privats, poden adaptar les seves estratègies de desenvolupament rural a les seves necessitats territorials, i seleccionar els projectes que més s’hi adaptin. D’aquesta manera, els grups d’acció local realitzen una funció dinamitzadora i d’assessorament integral de projectes empresarials, donant un impuls econòmic, de cohesió social i aportant millores mediambientals al seu territori. D’aquestes 589 sol·licituds presentades corresponents a la convocatòria 2012, hi ha 525 projectes d’inversió promoguts per agents privats, amb una inversió total de 52.749.843 euros;  i les administracions públiques locals han presentat 64 projectes amb un import d’inversió total de 15.190.431 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada