dijous, 11 d’abril de 2013

Jornades de Cuina Catalana al Baix Penedès amb vins de la comarca, organitzades per Terra i Taula


Terra i Taula, amb la col·laboració de l'Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica (FICCG), ha organitzat per aquest mes d’abril les Jornades gastronòmiques de Cuina Catalana al Baix Penedès. Aquestes Jornades estan fonamentades en quatre pilars bàsics. Del 13 al 28 d'abril els quatre cuiners dels restaurants de Terra i Taula (Restaurant El Bosc de Banyeres del Penedès, Restaurant Lo Mam de Segur de Calafell, Restaurant Ull de llebre de la Bisbal i Restaurant Vell Papiol de Calafell), han elaborat una carta o menú gastronòmic en què els protagonistes seran els plats de cuina catalana elaborats amb els productes dels productors de la comarca e integrants de Terra i Taula. Els plats estan inclosos al Corpus de la Cuina Catalana de la FICCG. L'Objectiu d'aquesta activitat és “donar a conèixer a través dels establiments la varietat i qualitat de la nostra cuina catalana amb els millors productes de la comarca”.  El dimarts 30 d'abril, a les sis de la tarda, hi haurà un taller gastronòmic: ‘La Cuina Catalana amb els productes del Baix Penedès’: Els quatre cuiners de Terra i Taula impartiran un taller de cuina catalana utilitzant tots els productes dels productors de la comarca. S’elaboraran diversos plats per formar un menú complet de cuina catalana amb els productes de qualitat de la zona. Durant el taller els cuiners explicaran i faran servir tècniques culinàries per formalitzar un debat gastronòmic amb els assistents. Finalment hi haurà la degustació dels plats amb petits tastets acompanyats amb el vi proposat pels enòlegs del col·lectiu. Durant el taller els assistents tindran les receptes en un llibret que podran endur-se en acabar el taller. Aquesta activitat és durà a terme a l'Aula gastronòmica Aplitec. Les places són limitades i amb reserva prèvia a info@terraitaula.cat o al telèfon 877 01 94 04 L'objectiu del taller és “apropar la cuina catalana al públic general a través d’un taller de cuina amb el valor afegit d’utilitzar productes de qualitat de la nostra comarca per promocionar-los conjuntament amb els vins “. El divendres 19 d’abril, a les set de la tarda,  es farà una conferència sobre la cuina catalana i la presentació de la Candidatura Unesco 2014 Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat. La conferència anirà càrrec del president de l’Institut Català de la Cuina i padrí de Terra i Taula, Xavier Mestres. Parlarà sobre sobre la història de la cuina catalana des del segle XIX fins a l'actualitat. Tot seguit, hi haurà la presentació oficial de la Candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO al Baix Penedès, a càrrec de la directora de la FICCG, Pepa Aymamí. Aquesta activitat tindrà lloc a la sala d’actes del Centre Cívic l’Estació del Vendrell situat a l’Avinguda Jaume Carner ,1 del centre del Vendrell. L'objectiu d'aquesta activitat es “posar en valor la cuina catalana, els productes del Baix Penedès i l'herència gastronòmica rebuda del nostre país. Alhora donar a conèixer uns dels projectes més ambiciosos del nostre país, la Declaració de la Cuina Catalana com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 2014. Tanmateix fer partícips d’aquest repte a tots els ciutadans de la comarca què es vulguin adherir en aquesta campanya”.
Els cuiners de Terra i Taula utilitzaran productes de la comarca per oferir receptes de cuina catalana a l’apartat “receptes amb maridatge” de la seva pàgina web, www.terraitaula.cat . Així, doncs, pretenen oferir als seguidors i lectors de la seva pàgina web receptes “per animar-los a utilitzar els productes de la comarca per fer cuina catalana i de proximitat a casa”. Les receptes seran acompanyades amb maridatge de vins dels cellers de Terra i Taula. Totes les persones que vulguin ampliar la informació detallada de totes les activitats o del nostre col·lectiu poden consultar la nostra plana web www.terraitaula.cat i xarxes socials actives com Facebook i Twitter.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada