Terra i Taula, amb la
col·laboració de l'Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica
(FICCG), ha organitzat per aquest mes d’abril les Jornades gastronòmiques de
Cuina Catalana al Baix Penedès. Aquestes Jornades estan fonamentades en quatre
pilars bàsics. Del 13 al 28 d'abril els quatre cuiners dels restaurants de Terra i
Taula (Restaurant El Bosc de Banyeres del Penedès, Restaurant Lo Mam de Segur
de Calafell, Restaurant Ull de llebre de la Bisbal i Restaurant Vell Papiol de
Calafell), han elaborat una carta o menú gastronòmic en què els protagonistes
seran els plats de cuina catalana elaborats amb els productes dels productors
de la comarca e integrants de Terra i Taula. Els plats estan inclosos al Corpus
de la Cuina Catalana de la FICCG. L'Objectiu d'aquesta activitat és “donar a
conèixer a través dels establiments la varietat i qualitat de la nostra cuina
catalana amb els millors productes de la comarca”. El dimarts 30 d'abril, a les sis de la tarda, hi haurà un taller
gastronòmic: ‘La Cuina Catalana amb els productes del Baix Penedès’: Els quatre
cuiners de Terra i Taula impartiran un taller de cuina catalana utilitzant tots
els productes dels productors de la comarca. S’elaboraran diversos plats per
formar un menú complet de cuina catalana amb els productes de qualitat de la
zona. Durant el taller els cuiners explicaran i faran servir tècniques
culinàries per formalitzar un debat gastronòmic amb els assistents. Finalment hi
haurà la degustació dels plats amb petits tastets acompanyats amb el vi
proposat pels enòlegs del col·lectiu. Durant el taller els assistents tindran
les receptes en un llibret que podran endur-se en acabar el taller. Aquesta
activitat és durà a terme a l'Aula gastronòmica Aplitec. Les places són
limitades i amb reserva prèvia a info@terraitaula.cat o al telèfon 877 01 94 04
L'objectiu del taller és “apropar la cuina catalana al públic general a través
d’un taller de cuina amb el valor afegit d’utilitzar productes de qualitat de
la nostra comarca per promocionar-los conjuntament amb els vins “. El divendres
19 d’abril, a les set de la tarda, es farà una conferència sobre la cuina catalana i la presentació
de la Candidatura Unesco 2014 Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat. La conferència
anirà càrrec del president de l’Institut Català de la Cuina i padrí de Terra i
Taula, Xavier Mestres. Parlarà sobre sobre la història de la cuina catalana des
del segle XIX fins a l'actualitat. Tot seguit, hi haurà la presentació oficial de
la Candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO al Baix Penedès,
a càrrec de la directora de la FICCG, Pepa Aymamí. Aquesta activitat tindrà
lloc a la sala d’actes del Centre Cívic l’Estació del Vendrell situat a
l’Avinguda Jaume Carner ,1 del centre del Vendrell. L'objectiu d'aquesta
activitat es “posar en valor la cuina catalana, els productes del Baix Penedès
i l'herència gastronòmica rebuda del nostre país. Alhora donar a conèixer uns
dels projectes més ambiciosos del nostre país, la Declaració de la Cuina
Catalana com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 2014. Tanmateix
fer partícips d’aquest repte a tots els ciutadans de la comarca què es vulguin
adherir en aquesta campanya”.
Els cuiners de Terra i Taula
utilitzaran productes de la comarca per oferir receptes de cuina catalana a
l’apartat “receptes amb maridatge” de la seva pàgina web, www.terraitaula.cat .
Així, doncs, pretenen oferir als seguidors i lectors de la seva pàgina web
receptes “per animar-los a utilitzar els productes de la comarca per fer cuina
catalana i de proximitat a casa”. Les receptes seran acompanyades amb maridatge
de vins dels cellers de Terra i Taula. Totes les persones que vulguin ampliar
la informació detallada de totes les activitats o del nostre col·lectiu poden
consultar la nostra plana web www.terraitaula.cat i xarxes socials actives com Facebook i Twitter.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada