dimecres, 10 d’abril del 2013

Jornada tècnica per analitzar els canvis que implica la nova normativa d’ús sostenible dels fitosanitaris en els conreus, avui a Vila-rodona


La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza una jornada tècnica dirigida a les cooperatives amb l’objectiu d’analitzar els canvis que implica la nova normativa d’ús sostenible dels fitosanitaris en els conreus. A la sessió, que es farà demà a Vila-rodona, està prevista la participació de consultories com Applus+, la Universitat de Lleida i del Departament d’Agricultura, a més de representants de la Federació. El representant de subministres de la Federació, Josep Lluís Escuer, afirma que “el sector cooperatiu agrari estem clarament a favor de fer un ús sostenible dels productes fitosanitaris per tal de garantir la màxima qualitat i seguretat alimentària als aliments que proporcionem al consumidor. Al mateix temps, també hem vetllar perquè la normativa s’ajusti a les necessitats i les peculiaritats dels nostres conreus, amb la finalitat de compatibilitzar els interessos de productors i consumidors”.
En el marc de la jornada, està previst informar de les novetats que incorpora el Reial Decret 1311/2012, que regula els fitosanitaris i que es començarà a aplicar l’any que ve. Aquesta normativa implicarà molts canvis tant per a l'agricultor com per a la cooperativa, en la seva condició de comercialitzadora de productes fitosanitaris. Entre d’altres, la gestió integrada de plagues (GIP) passarà a ser obligatòria a partir de l’1 de gener de 2014 en àmbits professionals. Així mateix, està previst fer un repàs dels aspectes associats al transport i al maneig de les mercaderies perilloses en els magatzems, amb especial atenció als nous elements de l’Acord Europeu sobre Transport Internacional de mercaderies perilloses per carretera. Finalment, s’exposaran les principals conclusions del projecte AgroChePack per a la millora en la gestió dels envasos en l'agricultura. Es tracta d’un projecte d’abast europeu en el qual està implicat la FCAC i diverses cooperatives per tal de millorar la gestió dels envasos en agricultura, principalment de fitosanitaris, una vegada han estat utilitzats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada