dissabte, 6 d’abril de 2013

Clot d’Encís blanc 2012, “molt més que un vi blanc jove”



Acaba de sortir al mercat el Clot d’Encís blanc 2012, de l’Agrícola Sant Josep de Bot (DO Terra Alta). D’aquesta anyada n’han sortit 42.838 ampolles de ¾ de litre. Aquest vi es produeix a partir de vinyes de garnatxa blanca que han estat seleccionades pel seu rendiment moderat i un raïm perfectament sa. La resta s’obté a partir de les varietats chardonnay, chenin blanc, moscatell d’Alexandría i sauvignon blanc, característics per la seva aportació aromàtica. Com a particularitat de la collita 2012, es va portar a terme una verema molt primerenca amb la finalitat de pal·liar els efectes de l’onada de calor que va afectar les vinyes de la regió durant la segona quinzena d’agost. Per a les varietats no tradicionals, la recollida mecànica va permetre fer una verema nocturna durant la matinada dels dies 21 i 22 d’agost. La garnatxa blanca es va collir a mà i a primera hora del matí, entre els dies 23 i 25 d’agost. De l’elaboració de la garnatxa blanca, aquest celler cooperatiu de Bot destaca una lleugera maceració pel·licular durant el procés de premsat del raïm, i posteriorment a la fermentació alcohòlica, una conservació del vi durant dos mesos en contacte amb les seves mares. “El resultat de tot plegat és un vi blanc molt versàtil i gastronòmic, ric en matisos, amb cos i de gust persistent que sobresurt del clàssic estil sec i afruitat”, segons s’ha informat des de  l’Agrícola Sant Josep. També s’afegeix que és “molt més que un vi blanc jove”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada