divendres, 9 de novembre del 2012

qlikBar, fer la comanda directament des de l'smartphone




Un establiment del Port Olímpic de Barcelona ha estat el primer de Catalunya a implantar la revolucionària aplicació qlikBar, que permet al client de fer la comanda directament des del seu smartphone. Ahir a la nit es va presentar al bar Tapas Locas l’aplicació per a dispositius mòbils creada per un equip de joves emprenedors, i en els propers dies es celebrarà també l’entrada en funcionament del servei en altres establiments de Barcelona (Temaki-ya), Badalona (Kebap House) i Mataró (The Beer Mugs), que han decidit apostar per aquest servei innovador. Durant aquests actes, els creadors de qlikBar presentaran l’aplicació als clients interessats, que podran gaudir a més a més de les ofertes especials que cada local ha preparat per a l’ocasió. El funcionament de l’aplicació qlikBar és senzill: hi ha un codi QR imprès a cadascuna de les taules d’un restaurant. El client escaneja amb el seu smartphone el codi, i a la pantalla hi apareix la carta o el menú disponible. A continuació, tan sols ha de marcar els plats que desitja, i la comanda queda feta. El cambrer sap quantes persones hi ha assegudes a la taula, quins plats volen i com els volen (l’aplicació permet afegir comentaris del tipus “vull el filet al punt”.
            Segons els seus responsables, el resultat és bo per a tots. Per al client, ja que s’elimina el temps d’espera per fer la comanda, per demanar els cafès o el compte. I per al restaurador, perquè s’agilitza el servei i augmenta la rotació de clients. Però, a més a més, l’aplicació qlikBar té els avantatges que ofereix una xarxa social: permet interactuar amb la resta de clients d’un local, deixar comentaris, saber més coses d’un determinat restaurant o localitzar l’establiment que estem buscant segons el tipus de cuina que volem (tapes, aperitius, cuina tradicional, d’avantguarda, etc.). La interacció amb Facebook i Twitter fan que qlikBar sigui una autèntica experiència social, ja que esdevé la plataforma perfecta per compartir moments d’oci i gastronomia entre els locals i els seus clients. I tot gràcies a la tecnologia de geolocalització i el sistema de codificació QR. L’aplicació qlikBar ja està disponible per a Android a Google Play, i en breu ho estarà també per a iPhone, i es pot descarregar gratuïtament des de www.qlikbar.com.
            qlikBar és una iniciativa d’un grup de joves emprenedors originaris de la localitat de Lorca (Múrcia). Es tracta d’un equip pluridisciplinar de desenvolupadors, analistes, publicistes i consultors que van decidir crear una aplicació per agilitzar el servei en els establiments de restauració. Des de que es va posar en marxa, fan ben poc –van llançar l’eina el passat mes d’agost-, “han convertit una idea brillant en una realitat que s’està implantant amb celeritat a la geografia espanyola”, on qlikBar ja disposa de 1.200 usuaris i 70 locals associats. La seva motivació partia bàsicament de la pròpia experiència, la molesta espera que s’imposa habitualment als establiments de restauració per fer la comanda; però també d’una sensibilitat especial envers les persones amb discapacitat auditiva, en total desavantatge en aquest tipus de situacions.
            Més enllà dels avantatges funcionals, qlikBar és una aplicació que aconsegueix integrar les persones amb discapacitat auditiva en els espais d’oci gastronòmic que formen part de la nostra cultura. Darrere aquesta innovadora aplicació creada per un equip de joves, hi ha també el seu desig de dotar les persones amb discapacitat auditiva d’una eina que els permet interactuar amb el cambrer en un bar o un restaurant en igualtat de condicions que la resta de persones. Així, qlikBar es converteix en un exemple més del què pot fer la tecnologia per superar les barreres que s’imposen en la vida quotidiana de les persones amb discapacitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada