diumenge, 18 de novembre de 2012

Els vins del Celler Tern (Batea)



  

Durant els darrrers dies he tingut oportunitat de tastar els vins del Celler Tern de la Terra Alta (Batea), un nou projecte iniciat el setembre de 2010. Celler Tern (www.ternobradordevi.com) és un petit celler format per tres joves, un agricultor amb finques pròpies, un cellerer i un enòleg (Miquel Llordes). Van començar el seu recorregut a la Terra Alta amb “la finalitat de poder elaborar vins que fossin capaços d'expressar el  caràcter de la Terra Alta i les seves varietats”. L'objectiu base era “elaborar vins amb les varietats més representatives del nostre territori, començant per la garnatxa blanca i continuant amb la garnatxa negra i la carinyena”. L'any 2010 van elaborar 1.000 ampolles de Tern Garnatxa Blanca, un monovarietal de amb la combinació de la fermentació amb fusta i sense fusta, inclòs dins la marca de qualitat dels "Terra Alta Garnatxa Blanca" que el mateix any 2010 la DO Terra Alta treu al mercat per destacar els monovarietals d'aquesta varietat amb una qualificació mínima de "Molt bons", i que expressen un nivell superior de singularitat i qualitat. El segon vi que treu Celler Tern, el mateix any, va ser el Tern Garnatxa Negra-Syrah, amb una producció de 450 ampolles. L'anyada 2011 la producció de Tern Garnatxa Blanca ja va ser de 3.700 ampolles i la de Tern Garnatxa Negra-Syrah de 2.550. En aquest anyada, la del 2012, apareix la carinyena en l'elaboració bàsica de Tern Carinyena-Garnatxa Negra-Syrah i apareix també el negre jove 100% Syrah. La producció actual del celler està al voltant de 8.000 ampolles. Fins a data actual Celler Tern ha rebut diferents mencions pels seus vins, com la de Tern Garnatxa Negra-Syrah com a millor vi negre collita 2011 a la Terra Alta dins el marc de la XXV Festa del Vi de Gandesa.
El Tern Garnatxa Blanca 2011 m’ha semblat més interessant que no pas el Tern Garnatxa Negra / Syrah 2011. El blanc combina amb elegància la criança en bóta (roure francès), que és molt subtil, amb l’expressió de la fruita i certs anisats. Només un terç del vi s’ha sotmès a fermentació en bóta. El negre, francament, no m’ha emocionat, tot i que reconeixo que la integració dels set mesos en fusta ha estat bona. El trobo jove, prim però fresc, i amb algunes notes verdes.
                             
                         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada