dimecres, 14 de novembre del 2012

2.000 tiquets de vins i caves venuts a la Funifira de Gelida




La Funifira “es consolida com a element indiscutible de dinamització econòmica i turística de Gelida”, segons ha informat l’Ajuntament gelidenc. S’afegeix que “les espectaculars dades de participació i el volum de negoci generat superen les expectatives”. Un total de 4.500 persones, aficionats i públic en general, van passejar durant el cap de setmana pels estands del pavelló firal dedicat al maquetisme i l’oci ferroviari, que aquest any comptava amb 25 expositors. Els aficionats van poder disfrutar també de les exhibicions de maquetes navals i aèries durant tot el cap de setmana.  A la fira gastronòmica i la mostra de vins i caves, que va obrir les seves portes divendres al vespre, va aplegar un total de 17 restauradors i elaboradors. Durant els tres dies de la fira es van vendre al voltant de 2.000 tiquets de vins i caves i 3.750 de degustació de plats cuinats, embotits i postres.  El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l’alcalde de Gelida, Lluís Valls, acompanyats per diversos diputats i regidors, van inaugurar dissbte al matí la tercera edició de la Funifira. L’alcalde de Gelida va defensar en el seu discurs la necessitat de recuperar el funicular per als gelidencs i va manifestar que “arribar a la tercera edició demostra que la Funifira ha aconseguit arrelar al poble de manera indiscutible”. Per la seva banda, el president de la Diputació va destacar el paper fonamental dels municipis per vèncer la crisi i va dir “és positiu que tots els pobles celebrin esdeveniments com aquest en temps de dificultats, perquè és indicatiu de la seva bona salut”.
            Durant tot el cap de setmana, els dos vagons del funicular de Gelida van cobrir el trajecte entre l’estació i el centre vila de manera gratuïta i es va convertir en la modalitat d’accés escollida per una gran majoria dels visitants que van arribar a Gelida.
A més de la fira de maquetisme i la mostra gastronòmica, la Funifira compta amb una oferta cada vegada més àmplia d’activitats culturals i de lleure associades.  Destaca el fet que, coincidint amb la celebració de la Funifira, un grup de comerciants van convocar la I Fira de Botigues al Carrer, amb l’objectiu de dinamitzar el comerç local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada