diumenge, 11 de novembre del 2012

"Èxit de participació i assistència" en totes les sessions del festival MOST


La segona edició del MOST, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava a Vilafranca del Penedès, tanca les seves portes amb “un èxit de participació i assistència en totes les sessions del festival (Collita, Gran Reserva, Mostra de Curtmetratges i MiniMost)”. El festival tanca així quatre dies de cinema amb la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. Tots els actes paral·lels que han envoltat el festival, com la celebració de la segona edició de Vins&Blogs, el dinar enocinèfil al restaurant El Cigró d'Or i la projecció del film El vino y el clima, també han sigut molt ben rebudes pel públic. El festival ha atorgat enguany dos Premis Honorífics. El Premi Honorífic Most a l’actriu Montserrat Carulla, un reconeixement a tota una trajectòria dedicada al cinema i al teatre; i el Premi Honorífic Jean Leon a Isona Passola, productora de la premiada Pa negre. Carulla que va recollir el seu premi durant l’acte d’inauguració del festival es va mostrar molt agraïda en rebre aquest premi: “jo he rebut molts premis institucionals, però els que em fan realment il·lusió són els que m’atorga la gent i aquest reconeixement és un premi que em dóna la gent del bon viure i el bon beure” va comentar Carulla als mitjans. Per la seva banda, Isona Passola ha rebut el seu premi avui durant l’acte de cloenda del festival, previ a la projecció del film “Fin” de Jorge Torregrosa, que ha posat el punt i final a quatre intensos dies de projeccions. Durant aquests quatre dies han passat pel festival altres personalitats i representants del cinema català passen per la segona edició del festival, com l’escriptor vilafranquí David Monteagudo, la periodista i productora Júlia Otero, Èric Bertran, el director Sergi Lara i el també periodista Àlex Gorina, entre molts d’altres.
            El MINI Most, la secció infantil del MOST, una de les novetats d’enguany del festival , ha sigut molt ben rebuda per petits i grans. La projecció va anar acompanyada d'un tast de most natural (suc de raïm), fet que va agradar molt als més petits, segons ha informat l’organització. El festival MOST està organitzat pel Cine Club Vilafranca i el VINSEUM – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i té l’objectiu d’acostar les cultures del vi i del cinema. Va néixer l’any passat amb la voluntat d’apropar al públic una programació cinematogràfica amb personalitat, de qualitat i popular i també concentrar activitats al voltant del festival relacionades amb el cinema i la cultura del vi. L’èxit de públic d’aquesta segona edició consolida el certamen, que es posiciona com un dels principals esdeveniments culturals de la comarca i reforça la voluntat dels organitzadors a seguir organitzant futures edicions.
            El MOST ha sigut l'acte principal organitzat al Penedès amb motiu del Dia Europeu de l’Enoturisme (11 de novembre), una iniciativa promoguda per RECEVIN (la Xarxa Europea de Ciutats del Vi) per promocionar i difondre internacionalment el turisme del vi com una activitat de present i futur en els territoris; i ha rebut el suport institucional de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Barcelona, la Denominació i d'Origen Penedès, el Consell Regulador del Cava, i el Consorci de Promoció Turística del Penedès.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada