El celler Pago de los
Capellanes ha signat un acord de col·laboració amb la Universitat de León per
crear llevats vínics. L'aïllament i caracterització genètica i enològica de
llevats vínics autòctons del celler són els principals objectius d'aquest acord
promogut pel departament de R+D+i de Pago de los Capellanes i la universitat
lleonesa. Amb això, “es millora la qualitat del vi amb llevats autòctons
seleccionats” segons explica Paco Casas, enòleg del celler. Els llevats
s'identificaran a nivell d'espècie utilitzant modernes tècniques de biologia molecular,
i seran analitzades amb major detall per aconseguir així caracteritzar a nivell
de cep. Una vegada determinades els llevats existents en el celler, es procedirà
a la seva caracterització fenològica, és a dir, l'estudi de fenòmens biològics
per seleccionar aquelles amb millors propietats industrials. En aquest moment
es decidiran els millors llevats autòctons que s'utilitzaran per elaborar vint
vins en microvinificacions experimentals. El contracte tindrà una durada mínima
d'un any i ha estat signat pel rector de la Universitat de León, Jesús Hermida
i Pago de los Capellanes, celler representat pels propietaris Paco Rodero i Conchita
Vila.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada