dimecres, 14 de novembre de 2012

Pago de los Capellanes i la Universidad de León lideren una investigació per crear llevats vínics


El celler Pago de los Capellanes ha signat un acord de col·laboració amb la Universitat de León per crear llevats vínics. L'aïllament i caracterització genètica i enològica de llevats vínics autòctons del celler són els principals objectius d'aquest acord promogut pel departament de R+D+i de Pago de los Capellanes i la universitat lleonesa. Amb això, “es millora la qualitat del vi amb llevats autòctons seleccionats” segons explica Paco Casas, enòleg del celler. Els llevats s'identificaran a nivell d'espècie utilitzant modernes tècniques de biologia molecular, i seran analitzades amb major detall per aconseguir així caracteritzar a nivell de cep. Una vegada determinades els llevats existents en el celler, es procedirà a la seva caracterització fenològica, és a dir, l'estudi de fenòmens biològics per seleccionar aquelles amb millors propietats industrials. En aquest moment es decidiran els millors llevats autòctons que s'utilitzaran per elaborar vint vins en microvinificacions experimentals. El contracte tindrà una durada mínima d'un any i ha estat signat pel rector de la Universitat de León, Jesús Hermida i Pago de los Capellanes, celler representat pels propietaris Paco Rodero i Conchita Vila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada