Una nova
experiència en la que productors i cuiners faran pedagogia, promoció i conjunta
aliança des del Baix Penedès es presenta demà dimarts a Ortigos (La Bisbal del
Penedès). Es tracta de Terra i Taula, una iniciativa que neix “amb la il·lusió
de compartir i treballar pel reconeixement dels productors i cuiners que
treballen per la recerca de la qualitat en els seus productes i elaboracions
culinàries a través de la unió natural d'aquests dos col·lectius”. Durant la
presentació s'explicarà profundament aquest projecte i es presentarà a tots els
integrants del Terra i Taula, productors i cuiners. Al mateix temps
s'aprofitarà l'acte per presentar les primeres jornades dedicades a l'oli verge
extra novell produït per un dels integrants. Així doncs, és parlarà de jornades
gastronòmiques, tallers de cuina pel públic general, actes de divulgació a
través de tastos d'oli i organització de visites per conèixer a les finques tot
el procés de producció de l'oli des de l'olivera fins al molí. En aquest acte
es donarà a conèixer també la figura del Padrí de Terra i Taula, que en aquest
primer any recaurà en un mestre cuiner de llarga trajectòria, actual president
de la Fundació Institut Català de la Cuina Catalana, i personatge emblemàtic al
Baix Penedès: Xavier Mestres. En acabar l'acte s'oferirà una mostra i posterior
degustació de les elaboracions fetes amb productes i els maridatges de vins
dels integrants d’aquest col·lectiu. Hi participen 4 cellers del Baix Penedès:
Avgvstvs Forvm, Jané Ventura, Partida Creus i Sicus.
A la web d’aquesta iniciativa (http://terraitaula.cat/) s’afirma que El
Baix Penedès és una petita comarca que té la fortuna de gaudir de mar, plana
interior i muntanya. Aquesta heterogènia geografia li confereix un elevat
potencial en un ampli ventall de productes alimentaris. S’afegeix que la
cultura gastronòmica d’una regió està directament vinculada amb els fruits que
hom hi pot trobar. Així doncs ens trobem davant un maremàgnum de productes que
poden ésser treballats a la cuina d’infinites maneres, ja siguin tradicionals,
contemporànies o avantguardistes. Terra i Taula “neix amb l’objectiu d’integrar
tots aquests elements, sempre des d’una vessant humana, per tal de donar a
conèixer el patrimoni del que disposem”. Terra i Taula farà pedagogia, que
alhora ha de generar noves inquietuds, tant als productors i cuiners com a tota
aquella persona interessada en els productes i en les possibilitats
d’elaborar-los. Els productors treballen apassionadament per a aconseguir els
millors fruits que els cuiners elaboraran amb les millors receptes adaptades a
cada producte, de la mateixa manera que els millors vins dels cellers maridaran
específicament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada