dilluns, 12 de novembre del 2012

Avgvstvs Forvm, Jané Ventura, Partida Creus i Sicus, a la nova iniciativa Terra i Taula




Una nova experiència en la que productors i cuiners faran pedagogia, promoció i conjunta aliança des del Baix Penedès es presenta demà dimarts a Ortigos (La Bisbal del Penedès). Es tracta de Terra i Taula, una iniciativa que neix “amb la il·lusió de compartir i treballar pel reconeixement dels productors i cuiners que treballen per la recerca de la qualitat en els seus productes i elaboracions culinàries a través de la unió natural d'aquests dos col·lectius”. Durant la presentació s'explicarà profundament aquest projecte i es presentarà a tots els integrants del Terra i Taula, productors i cuiners. Al mateix temps s'aprofitarà l'acte per presentar les primeres jornades dedicades a l'oli verge extra novell produït per un dels integrants. Així doncs, és parlarà de jornades gastronòmiques, tallers de cuina pel públic general, actes de divulgació a través de tastos d'oli i organització de visites per conèixer a les finques tot el procés de producció de l'oli des de l'olivera fins al molí. En aquest acte es donarà a conèixer també la figura del Padrí de Terra i Taula, que en aquest primer any recaurà en un mestre cuiner de llarga trajectòria, actual president de la Fundació Institut Català de la Cuina Catalana, i personatge emblemàtic al Baix Penedès: Xavier Mestres. En acabar l'acte s'oferirà una mostra i posterior degustació de les elaboracions fetes amb productes i els maridatges de vins dels integrants d’aquest col·lectiu. Hi participen 4 cellers del Baix Penedès: Avgvstvs Forvm, Jané Ventura, Partida Creus i Sicus.
            A la web d’aquesta iniciativa (http://terraitaula.cat/) s’afirma que El Baix Penedès és una petita comarca que té la fortuna de gaudir de mar, plana interior i muntanya. Aquesta heterogènia geografia li confereix un elevat potencial en un ampli ventall de productes alimentaris. S’afegeix que la cultura gastronòmica d’una regió està directament vinculada amb els fruits que hom hi pot trobar. Així doncs ens trobem davant un maremàgnum de productes que poden ésser treballats a la cuina d’infinites maneres, ja siguin tradicionals, contemporànies o avantguardistes. Terra i Taula “neix amb l’objectiu d’integrar tots aquests elements, sempre des d’una vessant humana, per tal de donar a conèixer el patrimoni del que disposem”. Terra i Taula farà pedagogia, que alhora ha de generar noves inquietuds, tant als productors i cuiners com a tota aquella persona interessada en els productes i en les possibilitats d’elaborar-los. Els productors treballen apassionadament per a aconseguir els millors fruits que els cuiners elaboraran amb les millors receptes adaptades a cada producte, de la mateixa manera que els millors vins dels cellers maridaran específicament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada