dimecres, 14 de novembre del 2012

Marsala, escollida a Vilafranca com a Ciutat Europea del Vi


A la foto que acompanya aquest post s’hi pot veure, d’esquerra a dreta:

Paolo Benvenuti - Director de Città del Vino (Itàlia)
Javier Rojas Andrés - Regidor de Aranda de Duero (Espanya)
Pere Regull Riba - Alcalde de Vilafranca del Penedès i Tresorer de Recevin
Paulo Varanda - Alcalde de Cartaxo (Portugal) i president de Recevin
Francisco Lopes - President de la Câmara de Lamego (Portugal)


El consell d’administració de la Xarxa Europea de Ciutats del Vi, a la qual pertany el municipi de Vilafranca des de la seva creació, es va reunir ahir dimarts a la capital de la comarca de l'Alt Penedès. La reunió del consell d’administració va servir per designar la Ciutat Europea del Vi, que, segons està establert, de forma rotatòria havia de recaure en una ciutat italiana. El consell va triar, entre les diferents ciutats candidates que s’havien presentat, la ciutat de Marsala, a Sicília. La ciutat, que dóna nom a un reconegut vi, és la 4a ciutat en nombre de població de l’illa de Sicília. Segons explicava el president de Recevin, Paulo Varanda, alcalde de Cartaxo (Portugal), Marsala era la millor candidata en tots els paràmetres i la decisió s’ha pres per unanimitat de tot el consell. Marsala celebrarà un total de més de 90 activitats durant l’any vinent i rebrà el testimoni de Palmela (Portugal) que ha estat la Ciutat Europea del Vi 2012. Recevin agrupa més de 70 municipis i mancomunitats d’Àustria, França, Alemanya, Grècia, Hongria, Itàlia, Portugal, Eslovènia i l’Estat Espanya.
            Paulo Varanda recordava que la designació de la Ciutat Europea del Vi és una iniciativa important per al desenvolupament dels territoris vitivinícoles i per fomentar accions relacionades amb el vi i valorava molt positivament també la iniciativa de celebrar per quart any consecutiu l’11 de novembre com a Dia Europeu de l’Enoturisme, perquè “permet  mostrar tot el que es fa des dels territoris en el camp de l’enoturisme des dels sectors públics i privats”.
            És en aquest àmbit on l’alcalde de Vilafranca i tresorer de Recevin, Pere Regull, va voler incidir també. “Tenim la sort de viure en comarques vitivinícoles i això ens marca la nostra idiosincràsia. El vi no és només un producte de la terra per comercialitzar. És cultura, és patrimoni... Hem d’aprofundir en la cooperació público-privada mitjançant consorcis per tal de potenciar dels territoris vitivinícoles”. Per Regull, en un moment de restriccions econòmiques a les administracions públiques, “cal la implicació més que mai del sector privat perquè al cap i a la fi ens interessa a tots que el sector del vi vagi endavant i generi riquesa”. L’Alcalde va assenyalar l’Escola Universitària del Vi a l’antic Incavi com un exemple d’aquesta cooperació público-privada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada