El Palau Mar i Cel de Sitges acull avui dijous, com s'ha informat des de la DO Catalunya, la jornada Enoturisme Marca Barcelona. La Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN), amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, organitzen aquesta jornada per a debatre i valorar l’enoturisme a la província de Barcelona.
MATÍ.
9’00 h. Recepció d’assistents
9’30 h. Presentació de la jornada
Inauguració de la jornada a càrrec del Sr. Ramon Riera de la
Diputació de Barcelona i autoritats pertinents de l’Ajuntament de
Sitges.
9’45 h. CONFERÈNCIA INTRODUCTÒRIA SOBRE L’ENOTURISME A LA
DESTINACIÓ BARCELONA I A CATALUNYA
LLUÍS TOLOSA, Expert en enoturisme, periodista, gastrònom
10’30 h. PANNELL D’EXPERTS : SITUACIÓ ACTUAL DEL SECTOR
ENOTURÍSTIC A LA DESTINACIÓ BARCELONA
Anàlisis de situació de l’enoturisme a la província de Barcelona.
La marca Barcelona col·loca al mapa mundial les DO’s catalanes.
Procés fins arribar a la situació actual.
Ponents:
JORDI BORT, Director General de l’INCAVI
JOAN HUGUET, Vicepresident de l’Associació Vinícola Catalana
JOAN AMAT, President de l’Institut del Cava
JOSEP Mª ALBET, President de la DO Penedès
11’30 h. COFEE BREAK
12’00 h. TAULA RODONA: BARCELONA, RUTA ENOTURÍSTICA I LA
CULTURA DEL VI COM A ATRACTIU TURÍSTIC
Aquesta taula té com a objectiu posar en un mateix escenari les
empreses que aposten per l’enoturisme a la Destinació Barcelona
i altres experiències territorials d’èxit.
Moderador:
ALFRED REIXACH, periodista
Ponents:
JOAQUIM TOSAS, Director de Màrqueting de Bodegas Miguel
Torres
FRAN MARGENAT, Heretat Oller del Mas
JOSEP MARIA PUJOL-BUSQUETS, ALTA ALELLA
Experiència d’altres zones consolidades,
SANTI SOLER, President del Consorci de Promoció Turística
ANDREU FRANCISCO, President del Consorci DO Alella
JOAN VINYES, Conseller de Turisme del Consell Comarcal del
Bages i President del Geoparc de la Catalunya Central
13’30 h. CONFERÈNCIA EL PAPER DE L’ENOTURISME EN LA PROMOCIÓ
DEL TURISME A LA PROVÍNCIA DE BARCELONA. ENOTURISME
I MARQUES TURÍSTIQUES
FRANCESC VILA. Gerent de Serveis de Turisme de la
DIPUTACIÓ DE BARCELONA
13’45 h. DINAR A PEU DRET
TARDA.
16’00 h. TAULA RODONA: PROMOCIÓ. BARCELONA, VI I
GASTRONOMIA.
Com a través de les icones gastronòmiques es pot promocionar
l’enoturisme i el territori.
Moderador:
DAMIÀ SERRANO. Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació
de Barcelona
Ponents:
CARME GARCÍA CAZORLA. Sommelier i Propietària de
l’Arrosseria de l’Andreu
CARME RIBES. Responsable de RECEVIN/ACEVIN
DOMINGO VALIENTE, Secretari General FIVIN
ALICIA ESTRADA, Directora de Màrqueting GEBTA i consultora
en enoturisme
ÀLEX ILLA LÓPEZ, President de l’Associació Contraetiqueta
TONI MASSANÉS, Director Fundació Alícia
17’30 h. CONFERÈNCIA EL VALOR DE L’ENOTURISME EN LA
PROMOCIÓ DE BARCELONA
MANEL CASANOVAS, responsable de nous programes de
Turisme de Barcelona
18’15 h. CONCLUSIONS I FI DE LA JORNADA
18’30 h. VISITA CASA BACARDI (grup 30 pax.)
19’15 h. VISITA CASA BACARDI (grup 30 pax.)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada