diumenge, 11 de novembre del 2012

‘Do’, el cava "més selecte" de Jané Ventura





El Museu de la Música de Barcelona va acollir dimarts passat la presentació del ‘Do’ de Jané Ventura per a la premsa gastronòmica, restauradors i personalitats de l’àmbit musical. L’acte va anant alternant les paraules de l’enòleg i gerent del celler, Gerard Jané, amb les intervencions del pianista Jordi Camell, que va acompanyar al piano de Frederic Mompou una vetllada amb escollides intervencions musicals, interpretant obres de Pau Casals (Preludi en do i Pàgina íntima) i del mateix Frederic Mompou (Selecció de les Variacions d’un tema de Chopin). El nou cava ‘Do’ de Jané Ventura Gran Reserva Vintage 2008, el cava "més selecte" d'aquest celler vendrellenc, és fruit de més de 20 anys d’experiència en caves Gran Reserva, i reafirma el seu compromís amb l’elaboració de grans caves a partir de varietats tradicionals que, segons Gerard Jané, són les que reflecteixen millor el paisatge del Penedès. Amb 45 mesos de criança en ampolla, està elaborat amb 60% xarel·lo, 26% macabeu i 14% parellada, procedents majoritàriament de vinyes velles situades en zones de muntanya del Baix Penedès. Un 5% del vi està fermentat i criat en bóta de roure francès. Gerard Jané el va descriure amb les següents paraules: “Una molt bona intensitat de fruita que mostra un gran potencial d’envelliment. Dominen les aromes de fruites, flors blanques i herbes aromàtiques amb notes minerals i un fons cítric i cremós. En boca és un cava molt equilibrat, fresc, ampli i llarg, amb un carbònic molt suau i persistent”.
El nom del cava, ‘Do’, fa referència a la nota musical que, segons els músics, és molt estructurada i és la que connecta més directament amb la terra. En aquest sentit, reforça l’estreta vinculació de Jané Ventura amb la música, i en especial amb el Festival Internacional de Música Pau Casals, del qual és patrocinador des de 1995. Però ‘Do’ també significa el talent personal i conceptualment reflecteix la recerca de l’essència. Gerard Jané va agrair al dissenyador Robert Mudarra el seu gran treball i la complicitat i l’originalitat i l’elegància del disseny, i va manifestar, en referència a l’etiqueta: “Volíem que l’etiqueta del ‘Do’ irradiés llum, i havia de ser blava, com no podia ser d’una altra manera, una aura de color blau que sempre ha acompanyat els nostres caves Gran Reserva...” L’acte de presentació va finalitzar amb un maridatge del cava amb una gastronomia reflex del paisatge, creada per a l’ocasió per Oriol Rossell de L’Obrador del Vendrell: raïm xarel·lo fresc, coques enramades del Vendrell i piruleta amb raïm de xarel·lo, xocolata blanca i ametlla.
Jané Ventura és un celler familiar ubicat al Vendrell des de 1914 que ja compta amb quatre generacions d’una saga iniciada per Josep Jané, continuada per Albert Jané Jané i el seu fill Benjamí Jané Ventura i, actualment, per Gerard Jané Úbeda, enòleg i actual gerent. Les seves vinyes es troben a la comarca del Baix Penedès, entre el mar i la muntanya, a les finques de Mas Vilella i Els Camps. Elabora una diversa gamma de productes, tant de vi com de cava: selecció de vinyes (blanc, rosat i negre), vins de finca (Mas Vilella i Finca Els Camps), caves Reserva de la Música i cava ‘Do’ de Jané Ventura, vins experimentals i col·leccions especials. Totes les etiquetes dels seus vins tenen algun concepte d’identitat que expressen valors vinculats al territori: la terra, el paisatge i la cultura. La producció es reparteix entre el mercat estatal i l’internacional al 50%. Entre els països als quals exporta, es troben Alemanya, Bèlgica, Andorra, Suïssa, Dinamarca, Rússia, Polònia o Corea del Sud. En total, 250.000 botelles de vi i cava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada