Paul
Roger 2000 (un gran xampany ja amb notes d’evolució, amb
un dosatge de sucre considerable i un carbònic ben integrat més apropiat per
acompanyar un àpat que no pas un aperitiu), el nou cava In Situ de Sumarroca (un extra brut del 2010 de macabeu, xarel·lo
i parellada on predominen les notes a poma àcida i l’arrodoniment sucrós en
boca i que es comença a comercialitzar demà dilluns amb 16 mesos de criança en
ampolla i un PVP de 9,50 euros), el gran dolç natural de moscatell de gra gros La Capuchina Vieja Sol 2010 (un vi elaborat pel
vilanoví Oriol Guievara a Màlaga, que té un PVP de 15 euros, que es presenta en
ampolla de 50 cl i que mostra franques notes de poma al forn amb mel i
mermelada d’albercoc amb només 13,5º), Leo
Torrontés2011, el nou vi blanc que Casa Bianchi elabora a Mendoza
dedicat a Leo Messi (un vi un pèl acidulant, amb notes herbàcies i poca
estructura que no ens va agradar gaire i que té un PVP de 8,50 euros), L’Aví Arrufí 2009 de Celler Piñol (una garnatxa blanca
amb fusta massa marcada que es va mostrar certament evolucionat), el QX 2010 de Mas Candí en format magnum (un gran
xarel·lo penedesenc d’anyada complicada a causa de la pluja, amb notes a herbes
aromàtiques en infusió, fonoll i ametlles amargants i una boca un pèl prima),
un riesling Scharzhof del 2011 (un vi del
Mosela, d’Egon Müller, encara amb joventut i 30 grams de sucre ben
presents), l’alemany Spatlese-Trocken Kaiserstuhl (amb
unes notes madures, aquest és un exòtic chardonnay germànic), el Tarima Hill 2009 (un mosastrell del Grupo Ordóñez, de la DO Alacant, fruit de vinyes d'entre 40 i 75 anys que és contundent, fruitós i alcohòlic i que es ven, majoritàriament, als Estats Unids), el Cenit 2006 (contundent ull de llebre amb 19 mesos de
criança de la Tierra del Vino de Zamora, amb un PVP de 40 euros, amb gran
concentració de fruita sobremadurada i potència alcohòlica: 15º), el raríssim pinot noir de Ronda de F. Schatz, del 2007 (no havia tastat abans un pinot
noir tan poc varietal com aquest), el Pascona Evolució
2006 (un DO Montsant amb garnatxa i cabernet que ens va desconcertar i
que mostrava fruites madures negres i espècies), la primícia Pas Curtei 2011 (la nova anyada d’aquest reeixit negre
penedesenc d’Irene Alemany i Laurent Corrio que es va començar a comercialitzar
dilluns passat: un vi que ha de millorar a l’ampolla, que mostra potència amb
elegància, gran càrrega de fruita i bona estructura), el Jané Ventura Sumoll 2004 (un gran però a la vegada desconcertant
sumoll que recorda en certa manera el cabernet i que ofereix notes minerals, a
romaní i sota-bosc. Ja només en queden 200 ampolles. El seu elaborador diu que
inicialment era “cru” i que, amb el temps, s’ha anat tornant “amable”), el Château Preuillac del 2009 (un correcte bordeus d’Ivon
Mau de només15 euros que no em va emocionar), el Crozes
Hermitage 2010 de Nicolas Perrin (un syrah francament bo), el Domaine Régis Rossignol-Changardie 2008 (un pinot noir
de Volnay de preu ajustat i encara jove però fresc i molt varietal) i el més
que bo Morlanda 2009 (un Priorat hedonista,
fresc, llarg i excitant que no es començarà a comercialitzar fins a finals del
primer trimestre de l’any que ve, molt probablement el millor vi elaborat fins
ara per l’enòloga Judit Llop en aquest celler participat pel Grup Freixenet).
Aquest festival de vins va desfilar
ahir a cegues en un sopar convocat per Jose Gallego, copropietari del
restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú. El sopar va reunir elaboradors i
enòlegs com Ramon Jané i Mercè Cuscó, Mireia Torres, Toni Ripoll, Oriol
Guevara, Jot Camps i Sergi Colet. També van aportar vins, tot i que no van poder
assistir-hi, Cristophe Brunet i Glòria Colell. Tot plegat va servir per regar
unes grans gambes vilanovines, uns no menys esplèndids calamars, pernil i pa
amb tomàquet, mi-cuit i uns espectaculars llobarros salvatges.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada