dilluns, 12 de novembre del 2012

Mas: "Hem de valorar els productes del vi i del cava perquè en la mesura que ho fem a casa nostra també ho faran a fora"‏



El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha animat avui els catalans i catalanes a què “en una terra com la nostra hi hagi cultura del vi i del cava” i a què aquests productes siguin “apreciats i valorats a casa nostra, perquè en la mesura que ho fem nosaltres també ho faran a fora”. El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la Diada del Vi Novell 2012, que s’ha celebrat aquest migdia al Palau de la Generalitat, en un acte al qual també han assistit el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Jordi Bort. El president Mas ha assenyalat que a Catalunya “tenim molts motius per fer una bona valoració” del món del vi i el cava, perquè “tothom sap que ha tingut una evolució molt positiva, molt innovadora i sovint també molt exportadora i, per tant, en l’avantguarda del que són les nostres produccions econòmiques, també des del punt de vista de la creació d’ocupació”. El cap del Govern també ha animat a “educar la gent jove en la cultura del vi”. Artur Mas ha assenyalat en el seu discurs que era la primera vegada que un president de la Generalitat presidia aquesta diada, organitzada per l’Incavi en homenatge a la tradició vitivinícola catalana, i que recull una iniciativa dels Mestres Cellerers de Catalunya. L’Incavi, com a organisme dedicat a la tutela i promoció d’aquest sector, organitza aquesta Diada des de l’any 1996, tot i que amb interrupcions. Hi convoca tots els cellers elaboradors de vi novell i  les associacions que hi ha a l’entorn del vi i restauradors, amb l’objectiu de “promocionar i difondre el coneixement sobre els vins nous del nostre país”.
    Enguany, la colla Falcons de Vilafranca han estat els encarregats de pujar la branca de pi, des de la plaça Sant Jaume al balcó del Palau de la Generalitat. En l’acte també s’han espinjolat les bótes, al Pati de Carruatges del Palau, i s’ha fet el primer tast del vi novell. En aquesta ocasió, l’actriu Mariona Ribas i el periodista Xavier Grasset han estat els espinjoladors de les botes. En l’acte també ha intervingut el millor sumiller 2012, Sergi Figueras, que ha fet el pregó del Vi Novell. Durant la celebració, el president Mas ha lliurat el Memorial Grimi (Mestres Cellerers) al propietari del Suquet de l’Almirall, Quim Marqués.

La imatge que acompanya aquest post és de Jordi Bedmar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada