Pujanza Norte 2006
(DOQ Rioja) i Acos 2006 (DO Ribera del Duero) han estat els protagonistes de
Primeras Marcas que van regar ahir un molt bon menú degustació per un preu
força ajustat a Osmosis Restaurant (de dilluns a divendres ofereixen un menú
de migdia on s’ofereixen quatre plats i unes postres a 27€ més beguda). En
aquest establiment del número 100 del carrer Aribau de Barcelona, amb Frederic
Fernández i Ignasi Montes al capdavant, destaquen les ganes d'agradar en el
cantó més positiu, i la pèssima acústica i alguna errada sonada a la carta de
vins en l'apartat negatiu. De fet, els responsables de l'establiment, amb
arrels a la Terra Alta (Frederic Fernández), destaquen a la pàgina web
d'Osmosis (http://www.restauranteosmosis.com)
que el seu servei aposta pels detalls i pel tracte personalitzat. La seva és
una cuina de mercat posada al dia i amb bones presentacions. Els menús van
canviant setmanalment.
Comparteixo mantells, plats i copes
amb l’apassionat membre de Montardit / Primeras Marcas Albert Hernández.
Pujanza Norte 2006 (uns 46 euros) és un ull de llebre (85%) d’un celler de
Laguardia inaugurat el 2002 que agraeix decantació. Presenta nervi i bona
acidesa (possiblement millorarà a l’ampolla) però un final un pèl astringent
que no s’adiu amb la calidesa que promet en nas. El taní no és del tot rodó,
però a mesura que s’escalfa i oxigena millora a la copa, tot i que, òbviament,
es mostra més alcohòlic. És un bon vi de Carlos San Pedro (Andrés Proensa li va
donar 100 punts) que segurament no
s’adiu amb un preu un pèl elevat. En destaco la recerca de la frescor i el seu
recorregut. Acos 2006 de Viña Sastre (uns 48 euros) és un vi d’alçada (uns 800 metres sobre el
nivell del mar), un senyor vi. Fruites vermelles madures, regalèssia, notes
minerals, de garriga i cuirs assalten la
primera ensumada. Es va buscar poc torrat a les bótes, de roure francès, però la fusta es fa
present. Acos és el nom d’un petit turó de la Ribera del Duero, amb ceps
sexagenaris. És rodó, amb un atac sedós, tot i que potent, complex i
estructurat. És un vi que m’ha agradat força, i que prefereixo sense decantar.
Al final del dinar em volen sorprendre amb
un vi dolç natural de la Terra Alta (sense DO) de la varietat syrah que mai abans havia tastat. Es diu
Algramar. És un vi de taula, de 16º i tons lilosos. El trobo un pèl evolucionat
i amb una amargor de rapa final.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada