Recentment he
tastat les dues darreres novetats de Vins de Taller (www.vinsdetaller.com) un projecte de Siurana d’Empordà
presidit per Antoni Falcón. Són dos vins, un negre i un blanc, que s’anuncien
com “d’última generació”. Afirma Antoni Falcón que expressen deu anys de
treball i la influència del terroir en el seu aspecte més ampli (el sòl i el
microclima, la topografia i el domimi dels vents, les pràctiques culturals del
lloc...). Afegeix el president de Vins de Taller que “es tracta d’un blanc i un
negre d’elaboració reposada amb gust i nom del territori que els fa fet créixer”.
M’ha agradat força més el negre
(Siurà’10). Elaborat amb chardonnay (44%), merlot (44%) i cot (12%), és un vi
modern, fruitós (fruites vermelles i negres madures), especiat i balsàmic. És
un vi comercial, sense arestes i ben perfilat. El treball amb la fusta (roure hongarès i francès) ha estat molt bo: 11 mesos de criança. El grau alcohòlic (14,8º) queda ben dissimulat. Només se n’han fet 6.9523
ampolles, que no es posaran a la venda fins el juny de l’any que ve a un PVP d’entre
20 i 25 euros. El blanc (Basseia’11) no m’ha dit gaire gran cosa. Elaborat amb
viognier (60%), marsanne (16%), roussanne (14%) i cortese (10%), presenta un
perfil aromàtic més aviat tènue. En nas és un pèl desconcertant. Mostra notes almivarades
i també anisades. En boca aquest vi de
13º també presenta notes a ametlla amarga, i no té massa volum. La fusta està
ben integrada (a meitat de la fermentació, que va començar en dipòsits d’acer
inoxidable, el vi va passar a bótes de 225 litres de roure
francès). El vi es va mantenir en contacte amb les mares a les bótes entre cinc
i sis mesos. Només s’han fet 3.306
ampolles i el seu PVP s’ha situat entre els 17 i els 20 euros.
Vins de Taller va
néixer l’any 2002, “fruit d’un projecte llargament madurat i somiat:
l’elaboració de vins d’alta expressió en un petit celler, a la manera dels
anomenats vins de garatge”. Els vinyets de Vins de Taller, en ple cor de l’Alt
Empordà, s’estenen en un entorn de camps d’oliveres i de blat, representant la
més pura essència del Mediterrani, que es percep des dels suaus turons de
Siurana d’Empordà, població en la que es troba el celler. Afirmen que “treballar
amb microproducció ens permet elaborar curosament cada edició d’acord a les
seves característiques i necessitats, per a obtenir així la millor expressió de
la seva genètica i del terroir de l’Empordà”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada