dimecres, 21 de novembre del 2012

La Real Academia de Gastronomía atorga a Cèsar Cánovas el guardó com a millor sumiller




Cèsar Cánovas, sumiller de Monvínic , va rebre ahir el premi al Millor Sumiller de 2011 atorgat per la Real Acadmia de Gastronomía. Aquest premi se suma als ja rebuts anteriorment en els quals se li ha reconegut la seva destacada labor en el sector: dues vegades millor sumiller d'Espanya, dues vegades millor Sumiller de Catalunya i dues vegades guanyador del Trofeu Ruinart. L'actual edició dels Premis Nacionals de Gastronomia, presidida per José Manuel Soria, ministre d'Indústria, Energia i Turisme, i Rafael Ansón, president de la Real Acadmia de Gastronomía, ret homenatge als millors professionals del sector en el 2011. Com a novetat, aquest any les distincions es van decidir a partir d'una llista publicada anteriorment que desvetllava a tres nominats per categoria. El jurat, format per les juntes directives de la Real Acadmia de Gastronomía i de la Cofradía de la Buena Mesa, decidia ahir el millor Cap de Cuina, Francis Paniego; el millor Director de Sala, Jorge Dávila; la millor Labor Periodística, a Luis Gutiérrez Santo Domingo; la millor publicació en Internet, a www.elmundovino.com; la millor Publicació Periodística, a Apicius Cuaderno de Gastronomía; el Millor Llibre Gastronòmic, a Modernist Cuisine de Nathan Myhrvol; i un Premi Especial, concedit per unanimitat i sense nominacions prèvies, per a les Oficines Espanyoles de Turisme a l'Estranger (OETS), a les quals el ministre els va dedicar unes paraules en agraïment per la seva gran labor de promoció, amb especial esment a l'increment del turisme rural i gastronòmic, segons s'ha informat des de Monvínic.
A la cerimònia del lliurament de premis se li va sumar un posterior sopar de gala, en la qual van cuinar cinc xefs de gran reputació amb restaurant a Madrid (tots amb dos estrelles): David Muñoz (DiverXO), Óscar Velasco (Santceloni), Ramon Freixa (Ramon Freixa Madrid), Sergi Arola (Sergi Arola) i Paco Roncero (La Terraza del Casino).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada