Raimat ha arribat a
un acord amb l’Escola d’Hostaleria de Girona, l’Escola d’Hotelería i Turime de
Lleida i ESHOB de Barcelona per premiar l'esforç dels futurs xefs. “Un celler
centenari que aposta per la joventut”, així es podria resumir, segons Raïmat,
l'acord al que han arribat aquest celler de la DO Costers del Segre i les tres
principals escoles d'hostaleria de Catalunya. És “un acord que aposta pel
talent gastronòmic, els xefs del futur, continuadors de la labor dels grans
cuiners estrella Michelin catalans”. El conveni signat entre les parts contempla un concurs a la millor recepta. En
ell poden participar tots els alumnes de les tres escoles. Amb l'ajuda dels
seus professors, els futurs xefs han d'elaborar un plat amb productes de
temporada i el cost de la qual no superi els 4 euros. A l'hora de decidir es
valorarà la presentació i originalitat. De cada escola sortiran cinc finalistes
que participaran en una gran final que tindrà lloc al juny i en la qual, un
jurat format per xefs, periodistes i directius del celler, triaran al guanyador
de cada centre. Cadascun dels estudiants guanyadors obtindrà com a premi 2.000
euros, que haurà de destinar a formació.
A més s'ha creat una beca Raimat al millor expedient acadèmic de cadascuna de
les escoles, dotada amb 1.500 euros cadascuna per ampliar estudis.
Paral·lelament, el celler s'ha integrat en el pla acadèmic de les escoles a
través de tastos dels enòlegs en els tres centres i visites dels estudiants a Raimat
per conèixer de primera mà les tècniques de viticultura així com els processos
d'elaboració del vi. A més, el celler estarà present en tots els actes institucionals i acadèmics de
les tres escoles. El projecte té com a objectiu “una aposta clara pel talent,
un aspecte clau perquè els que ara són alumnes demà siguin capdavanters al món
de la gastronomia”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada