dilluns, 26 de novembre de 2012

Es presenta a Colera Falguera 2009, un elegant i potent Empordà





Un extraordinari Empordà de carinyena d'una vinya plantada fa 80 anys (60%) i garnatxa negra elaborat per l'enòleg vilanoví Oriol Guevara s'ha presentat aquest dilluns a Colera. Es tracta del Falguera 2009 (43 euros), un vi amb una etiqueta on es reprodueix el plànol topogràfic de Colera del qual només s'han elaborat 1.310 ampolles. És l'elegant darrera creació del celler de Colera Hugas de Batlle, un vi potent, fragant, profund, balsàmic, mineral, amb molta fruita i notes de regaléssia, taní ample, greixós, llaminer i un fresc final mentolat. M'ha agradat força, i també m'ha sorprès tot i haver-lo tastat en un dia fulla. Des d’aquest celler empordanès s’afirma que "a la vella vinya de La Falguera, on neix aquest samsó (carinyena), s’hi suma la influència de la marinada durant les càlides hores dels migdies d’estiu; la protecció de les tramuntanades de primavera gràcies als revolts i orientacions de la riera i la llum i les condicions naturals centenàries que han donat els millors raïms de samsó a l’Empordà des de temps immemorials". S’afegeix que "la fusió del sol càlid i cobejat amb el el sòl de llicorelles amb incrustacions ferroses o càlciques, les vinyes en terrasses ens proporcionen cada any uns vins delicats però de marcat caràcter mediterrani amb un potencial d’envelliment extraordinari".
Opino que Oriol Guevara ha aixecat l'alt nivell que va deixar a l'Empordà amb un altre gran vi, el Camí de Cormes de Mollet de Perelada. Recentment també he pogut tastar, conjuntament amb Oriol Guevara, el Coma Fredosa 2009 d'Hugas de Batlle (20 euros), un vi balsàmic i amb notes torrefactes força explosiu i fruitat. És de taní rodó, alcohòlic (el Falguera 2009 té el mateix alcohol, 15º, però queda més dissimulat) i concentrat, però amb final fresc. El Coma Fredosa 2009 està elaborat amb cabernet sauvignon (55%) i garnatxa (45%), i se n'han elaborat 6.250 ampolles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada