dimarts, 27 de novembre del 2012

Xarel·los del Penedès amb ostres congelades?




Mig centenar de restaurants, segons la pàgina web de la DO Penedès, s’han sumat a la campanya per maridar xarel·los del Penedès amb ostres del Delta de l’Ebre. El Consell Regulador de la DO Penedès, un cop presentada i iniciada la campanya, ha fet diverses presentacions al terrirori adreçades als professionals de la restauració durant les quals s’han fet demostracions de com obrir les ostres i on s’ha arribat a suggerir la possibilitat de servir les ostres congelades en el cas que no es consumeixin. El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ho nega, tot i que reconeix que s'ha explicat que en el cas de grans grups hi ha qui ha recorregut a la congelació ja que "quan es descongelen s'obren soles". Segons Olivella, es recomana servir les ostres fresques durant els set dies posteriors a l'arribada al restaurant i mantenir-les a la part inferior dels frigorífics tapades amb un drap. Segons alguns experts, les ostres fresques, en general, es poden conservar durant dues setmanes a la nevera abans que ja no siguin segures per al consum. Congelades són segures per al seu consum durant tres mesos, i només perden una quantitat mínima del seu sabor dolç.
Per ara, segons alguns restaurants consultats, la iniciativa no sembla que tingui massa resposta per part dels consumidors. El director de la DO Penedès afirma que el seguiment és desigual segons el restaurant. Fins i tot hi ha algun establiment del Penedès que en un sol cap de setmana ha venut deu quilos d'ostres però ha substituït les ostres del Delta de la campanya per d'altres de gallegues. També hi ha establiments que no tenen inconvenient a servir les ostres amb cava.
La proposta ‘Ostres, Xarel·lo Penedès!’ es desenvolupa entre el passat  mes d’octubre i l’abril del 2013. El maridatge es pot trobar en els restaurants de la franja litoral compresa entre el Garraf i el Delta de l’Ebre, així com de tot el territori de la DO Penedès. Segons el Consell Regulador, el maridatge centre xarel·los i ostres “de ben segur que obrirà les portes al consum d'otres i xarel·lo d'una manera diferent i atractiva”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada