dilluns, 5 de novembre del 2012

Programa farcit d'actes per celebrar el Dia Europeu de l’Enoturisme al Penedès


Aquest matí, en el marc del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, s’ha donat a conèixer el programa d’activitats que els cellers i entitats del Penedès han preparat per celebrar el Dia Europeu de l’Enoturisme. Així, per quart any consecutiu, s’han planificat un gran nombre d’activitats relacionades amb el vi i cava, les visites a cellers, el patrimoni arquitectònic, la gastronomia i un gran nombre d’activitats culturals i de lleure. Tot plegat per fer d’aquesta diada, una gran festa de l’enoturisme al Penedès, i capitalitzar la seva celebració a Catalunya. Durant el dissabte 10 i el diumenge 11 de novembre i coordinat pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, a través d’Enoturisme Penedès, el programa inclou 88 activitats en 17 cellers i caves, 5 restaurants i allotjaments, 7 museus i castells i 3 recorreguts. També s’inclouen un gran nombre d’activitats complementàries com la segona edició del Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, l’espai sonor Vinfonies, l’esmorzar de Sant Martí, el Mercat d’Artesania i brocanters o la Funifira. Les activitats del Dia Europeu de l’Enoturisme al Penedès surgeixen fruit de l’acord i la col·laboració d’un gran nombre d’entitats que d’una forma transversal modulen un programa que s’està convertint en un referent en la promoció de l’enoturisme del Penedès. Les entitats participants són: enoturismePenedès, AVC-Associació Vinícola Catalana, Consell Regulador del Cava, Institut del Cava, Patronat de Comerç i Turisme de Vilafranca del Penedès, Patronat de Turisme de Sant Sadurní d’Anoia, DO Penedès, Pimecava, Patronat de Turisme de Subirats, Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, Acadèmia Tastavins Penedès, Vinseum i Cine Club Vilafranca.

En aquest programa es poden destacar quatre grans blocs:

•    Visites guiades i activitats especials a cellers i caves. Durant el cap de setmana, disset cellers del Penedès obriran les seves bodegues per mostrar la seva riquesa i tastar els seus vins i caves, i realitzar activitats especials com són maridatges, tastos, cursos, cates verticals, esmorzars i atractives activitats als cellers i a la vinya, per tal de que els visitants puguin gaudir d’experiències molt especials al Penedès. Restaurants i allotjaments també han preparat un seguit d’activitats i menús per celebrar la festa de l’enoturisme.

•    Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, segona edició del festival de cinema que cada any vol recollir la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi.  Se celebrarà del 8 a l’11 de novembre al recent inaugurat Vinseum (Museu de les Cultures del vi de Catalunya) de Vilafranca, a diferents cinemes de la capital penedesenca, i en altres espais de la comarca. Es projectaran un total de 48 films (llargmetratges i curtmetratges), dividits en diferents seccions: Collita 2012, Gran Reserva, la Mostra de Curtmetratges i el Mini Most, una de les novetats d’aquest any del festival, sessions de curtmetratges dirigides al públic infantil i familiar.

•    Visites Culturals al llarg de tot el cap de setmana i gestionades per els diferents patronats de turisme, on els visitants podran gaudir de visites i passejades comentades a la recerca de la història i la cultura del vi i el cava, així com el patrimoni arqueològic del Penedès.

•    Altres esdeveniments especials al llarg del Penedès, que durant el cap de setmana també presentaran propostes vinícoles i culturals com la mostra experimental Vinfonies, a la Capella de Sant Pelegrí del Vinseum, que proposa traslladar l’art sonor al terreny de la cultura del vi, un Esmorzar popular amb els vins de la collita 2012, organitzat per l’Acadèmia Tastavins, la FuniFira a Gelida, la Fira d’Artesans a Vilafranca, o la Festa del Most de La Ràpita.

El Dia Europeu de l’Enoturisme és una iniciativa promoguda per Recevin, la Xarxa Europea de Ciutats del Vi, i vol promoure i difondre internacionalment el turisme del vi com una activitat de futur i de valor per el territori. Cal destacar que enguany, durant aquest mateix cap de setmana, el Consorci de Turisme de l’Alt Penedès ha estat convidat a anar a Palmela – Portugal, Capital Europea del Vi 2012, per explicar i compartir la seva experiència en la promoció de l’enoturisme del Penedès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada