El Consell Regulador de la DO Terra Alta va revelar ahir a la nit els guanyadors dels premis de l'edició d'enguany del concurs de la Terra Alta 2012. Tot i que Piñol s'ha endut dos guardons (pel vi negre de bóta Nostra Sra. del Portal 2010 i per l'Avi Arrufí 2010 en la categoria de 'Gran vi blanc de la Terra Alta') els premis d'enguany han estat força repartits. Xavier Clua s'ha endut el premi al millor vi blanc de collita amb el Mas d'en Pol 2011. El premi al 'Vi Terra Alta garnatxa blanca' ha estat per LaFou Els Amelers 2011, un gran vi de LaFou Celler que m'ha sorprès molt gratamentot tot i que part de la producció no és pròpia d'aquest celler del Grup Roqueta Origen. Ilercavonia 2011, un vi que ja fa anys que està a un bon nivell i que elabora Altavins Viticultors, ha estat mereixedor d'una menció especial. L'econòmic Clot d'Encís 2011, de l'Agrícola Sant Josep, ha estat considerat el millor rosat de collita. Tern 2011, de Celler Tern (Obrador de vi de Batea), ha estat considerat el millor negre de collita. El Somdimou 2011 del Celler Cooperatiu de Gandesa s'ha endut una menció especial. El 'Gran vi negre Terra Alta' se l'ha endut un celler emergent que l'ha encertat plenament amb la varietat syrah: el Vinyes del Grau Syrah 2009, de Josep Vicens. El millor vi de licor ha estat considerat un producte que ja fa anys que es troba entre els millors de la Terra Alta: l'Equinox Garnatxa Negra 2011 del Celler de Batea. Finalment, s'ha considertat que cel millor escumós és el Frisach ['Karme] 2010, del Celler Frisach de Corbera d'Ebre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada