dijous, 8 de novembre de 2012

Lliurats els primers guardons de Vinum Nature
En el marc del Fòrum EcosostenibleWine·2012, 3ª Conferència Internacional de Vitivinicultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic, celebrada a Vilafranca del Penedès aquest dimarts, Ecomundis Editorial va fer lliurament de la primera edició dels Guardons “Vinum Nature Hoja Dorada - Vi Ecològic de Qualitat Excel·lent” i “Vinum Nature Acció Sostenible – Reconeixement a les bones pràctiques mediambientals”.  Xavi Nolla, sumiller i comunicador, va desvetllar tant els vins com els cellers guardonats. Van acompanyar l’entrega de premis l’alcalde vilafranquí, Pere Regull; el secretari general de l’Associació Vinícola Catalana, Joan Gil; la gerent de l’Institut del Cava, Maria del Mar Torres, i el  director d’Ecomundis Editorial i promotor de la Guia Vinum Nature, Pablo Chamorro.
Aquests guardons són el resultat de l'avaluació per tast a cegues de la mostra de vins ecològics espanyols més gran reunida fins a la data, en la qual han participat 143 cellers pertanyents a 40 denominacions d'origen i 11 indicacions geogràfiques de qualitat Vins de la terra. Dels 650 vins que sortiran a la propera edició de la Guia Vinum Nature 2013 (250 cellers), 499 van ser candidats als Guardons VinumNature. Per regions vitícoles, sens dubte la DO Penedès va ser la més participativa amb 97 vins presentats, i la DO Cava amb 38 caves, seguides per Vins de taula ecològics de diferents regions, DO Alacant, DO Qualificada Priorat, DO Qualificada Rioja, Vins de la Terra de Castella (principalment de La Manxa) i DO Navarresa. Dels 499 vins, 121 van ser classificats com excel·lents en el grup de màxima qualitat Pàmpol daurat, 226 en Pàmpol grana (vins ecològics de qualitat amb matisos apreciables) i 121 en Pàmpol verd (vins ecològics correctes).  Dels 121 vins amb la qualificació Pàmpol daurat, només han estat guardonats disset d’ells amb les màximes puntuacions de la Guia VinumNature de propera publicació aquest mes de desembre.


CATEGORIA VINS ESCUMOSOS 

RECAREDO/ SUBTIL. GRAN RESERVA BRUT NATURE - 2007 de Caves Recaredo
DO Cava
MARQUÈS DE GELIDA BRUT RESERVA - 2009 de Vins el Cep
DO Cava
ROSA CUSINÉ - 2008 de Parés Baltà
DO Cava
LATÚE ESPUMOSO - de Bodegas Latúe
DO La Mancha 

CATEGORIA VINS BLANCS 

FINCA LAS CARABALLAS - 2011 de Finca Las Caraballas
DO Rueda
100% Verdejo
CAN MAJORAL SON BLANC - 2010 de Bodegues Can Majoral
DO Pla i Llevant- Mallorca
SURIOL DONZELLA - 2010 de Celler can Suriol del Castell
DO Penedès
GRAMONA FONT JUI XAREL·LO - 2011 de Gramona
DO Penedès 

CATEGORIA VINS ROSATS 

PINOT NOIR - MERLOT CLÀSSIC - 2011 de Albet i Noya
DO Penedès
BERNAT OLLER ROSAT - 2011 de Heretat Oller del Mas
DO Pla de Bages

CATEGORIA VINS NEGRES 

AROA GORENA RESERVA - 2005 d’Aroa Bodegas
DO Navarra
PETIT MAS SINÉN - 2009 de Celler Burgos Porta
DO Qualificada Priorat
CLOS GALENA - 2008 de Domini de la Cartoixa
DO Qualificada Priorat
MAS IGNEUS - FA112 - 2008 de Mas Igneus
DO Qualificada Priorat
VILADELLOPS GARNATXA - 2011 de Finca Viladellops
DO Penedès
PETIT VERDOT - 2006 de Bodega F. Schatz
DO Sierras de Málaga Serranía de Ronda ( NATURAL) 

CATEGORIA VINS LICOROSOS

PIEDRA LUENGA CREAM - de Bodegas Robles
DO Montilla-Moriles 

Guardons “Vinum Nature ACCIÓ SOSTENIBLE – Reconeixement a les bones pràctiques ambientals”
Ecomundis Editorial, en el marc del seu programa de responsabilitat social empresarial, va fer lliurament el passat 6 de novembre dels Guardons “Vinum Nature ACCIÓ SOSTENIBLE – Reconeixement a les bones pràctiques ambientals”, a quatre cellers espanyols en reconeixement al seu compromís pel desenvolupament sostenible i la protecció del Medi ambient.
Els criteris de selecció del jurat van ser:
* Cellers amb pràctiques sostenibles reconegudes tant en l'àmbit nacional com internacional i/o disposen de certificacions de gestió ambiental normalitzades.
* Cellers que han dut a terme accions de lluita contra el canvi climàtic i d'eficiència energètica.
* Cellers que han dut a terme accions de reducció del seu impacte ambiental en matèria de residus, abocaments, emissions i del seu consum d'aigua.
* Cellers que han introduït millores en el disseny de l'envàs i en els seus processos de distribució dels vins, amb l'objecte de reduir també la seva petjada ecològica i la seva petjada de carboni.
* Cellers que contribueixen activament en la difusió i en la comunicació en matèria de sostenibilitat. 

Els guanyadors de la categoria ACCIÓ SOSTENIBLE han estat:

BODEGAS TORRES
BODEGAS CAMPO VIEJO 
GRUPO MATARROMERA
VINYES DOMÈNECH

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada