diumenge, 4 de novembre del 2012

La setmana del TopViCavaCat 2013, de l'EcoSostenibleWine, del MOST – Penedès, del Tasta Porrera, del Montsant es planta a Barcelona i del Catavins



Aquesta setmana que demà comença també està plena de destacats actes vinícoles a Catalunya. Demà mateix, dilluns, es trobaran a Barcelona (Otto Zutz) més de 70 cellers de tot el panorama vinícola català, els vins dels quals han estat els millors puntuats a la Guia de Vins de Catalunya. Enguany s'han tastat 1.724  vins a cegues per a elaborar la Guia de Vins de Catalunya. 
            D’altra banda, el sector vitivinícola internacional torna a donar-se cita “per debatre i valorar conceptes tan importants i de gran valor pel futur del sector com són la sostenibilitat i l’ecologia en pro de la protecció del medi ambient”. La cita serà aquest dimarts 6 de novembre a Vilafranca del Penedès, en el marc de la conferència EcoSostenibleWine. S’hi estudiarà la possibilitat de crear una nova categoria de vins, els ecosostenibles, una tercera via entre la viticultura ecològica i la respectuosa amb el medi ambient.
            També a Vilafranca es fa del 8 a l’11 de novembre la segona edició del MOST – Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava. El festival recull la millor producció audiovisual internacional relacionada amb la cultura de la vinya, del vi i del cava. Hi ha 14 films a competició. El festival atorgarà enguany dos premis honorífics. El Premi Honorífic Most, a l’actriu Montserrat Carulla, un reconeixement a tota una trajectòria dedicada al cinema i al teatre; i el Premi Honorífic Jean Leon a Isona Passola, productora de Pa negre. L’Associació de Cellers de Porrera organitza per al pròxim dissabte, 10 de novembre, la quarta edició  del Tasta Porrera.Hi particpen 14 cellers de Porrera i dos de Porreres (Mallorca). També el dissabte 10 de novembre ha estat la data escollida per a la segona edició de “Montsant es planta a Barcelona”. La DO Montsant tornarà al Mercat de Santa Caterina (av. Francesc Cambó) per seguir donant a conèixer al consumidor final el potencial i qualitat dels vins d’aquesta denominació d’origen.
            Així mateix, Sabadell celebra dels dies 9 a l’11 de novembre la cinquena edició de la fira Catavins, a la Fira Sabadell. Enguany es vol reforçar el seu perfil més popular. Hi participen un centenar de cellers i s’esperen 15.000 visitants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada