Coincidint amb la
festa de Sant Martí i el Dia Europeu de l’Enoturisme, l’Acadèmia Tastavins del
Penedès celebrarà aquest pròxim diumenge, 11 de novembre, a Vilafranca del
Penedès un esmorzar popular que permetrà fer el primer tast del vins de la
darrera collita. La dita popular diu “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el
vi”. I això és el que farà l’Acadèmia Tastavins de Vilafranca a la plaça de la
Vila: els assistents podran menjar pa torrat amb botifarra i tastar el nou vi
d’aquesta anyada. Amb la branca de pi penjada al balcó de l’Ajuntament —en senyal
que ja hi ha el vi de l’any— l’Acadèmia Tastavins se sumarà a les activitats
organitzades a tot el Penedès amb motiu del Dia Europeu de l’Enoturisme.
L’objectiu de la iniciativa és “afavorir que el Penedès visqui aquest dia com
un motiu festiu en una zona que s’ha convertit en un dels principals punts
d’atracció per als aficionats a la cultura del vi i el cava de l’Estat espanyol”.
Tots aquells que vulguin participar en aquest acte, que tindrà lloc entre les deu
i les dotze del matí —amb places limitades a 500 persones— podran comprar un
tiquet (2 euros) que els donarà dret a menjar pa torrat, botifarra i una copa
de vi de l’any.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada